BARÇA
Esports Barça 18/09/2014

Deloitte nega que recomanés reformular els comptes de Laporta

"No és la nostra feina, competeix exclusivament a la junta", ha dit el representant de l'auditora

A.l.
2 min

BarcelonaDesprés d'una discussió entre el jutge i les parts per si acceptaven una nova documentació que volia aportar el club, ha arrencat la quarta jornada del judici per l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i 16 directius més, als quals s'imputa una pèrdua de 47 milions d'euros. Ha estat el torn d'Artur Amich, l'auditor de Deloitte, que ha declarat durant tot el matí, més de 4 hores davant dels 15 advocats de la part demandada. El gran punt d'interès d'aquesta jornada ha estat el de Sogecable, la partida més gran de pèrdues que s'imputen a Laporta (38,8 milions). El Barça va recuperar una part d'aquests diners que va provisionar el 2010, en els comptes reformulats per la junta de Rosell, i això ha fet que el jutge José Manuel Martínez Borrego, hagi fet constar a l'auditor la seva sorpresa: "Si hi ha provisions que després no s'han materialitzat ni convertit en pèrdues, no sé perquè es reclamen". Això podria suposar un canvi de les xifres de la demanda.

Va suggerir Deloitte a la junta entrant reformular els comptes? "No és la nostra feina, ho nego rotundament, competeix exclusivament a la junta, a un consell d'administració", ha dit Amich, que ha volgut aclarir que l'informe presentant amb set excepcions als comptes de la junta de Laporta "no és una opinió adversa, no és una opinió neta, hi ha un conjunt d'excepcions que s'han de considerar".

"Nosaltres no recomanem", ha reiterat l'auditor: "Si el client ens pregunta, responem, però amb hipòtesis, fins que no tenim tot l'informe". Amich ha dit que Deloitte no està "permanentment en les oficines" del club, treballant colze a colze amb el Barça, tal com va dir dimecres l'exdirector general, Joan Oliver.

Un dels punts amb més controvèrsia ha estat Viladecans. La junta entrant va quantificar els terrenys en 5,5 milions, mentre la junta sortint els valorava en 17 milions. “La taxació es va fer el 27-28 de juny, i ens la va facilitar algú de la junta. Hi va haver un encàrrec d'algú del club”, ha explicat Amich. Això ha llançat els lletrats de la part demandada, que han dit que Joan Oliver havia assegurat que ningú del club havia demanat una taxació nova i Javier Faus havia reconegut que probablement havia encarregat la taxació el directiu Jordi Moix. Els lletrats han volgut fer veure, doncs, que la junta de Sandro Rosell va fer una taxació prèvia a entrar al club i la va facilitar a Deloitte, que la va tenir en compte per fer el seu informe.

stats