BARÇA
Esports Barça 15/06/2011

Un cosí d'Afellay reclòs a un centre d'internament d'estrangers quan estava a punt d'obtenir el permís de residència

Un cosí del jugador del Barça està reclòs al Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de Barcelona a l'espera de ser expulsat, tot i que estava a punt d'obtenir la residència per arrelament.

Redacció
1 min
Afellay durant l'entrenament amb la selecció holandesa.

BarcelonaFarit Afellay, de 35 anys, va ser arrestat el passat dia 8 i internat perquè tenia una ordre d’expulsió pendent. Farit vivia a Catalunya des de l’any 2006 i treballava sempre que en tenia oportunitat. Ara havia aconseguit una oferta de treball i el proper dia 4 de juliol tenia hora per presentar per fi la documentació per fer la sol·licitud de residència per arrelament.

El jove es troba ara retingut al Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) en espera de ser expulsat de forma imminent.

El col·lectiu Ronda ha denunciat el cas, recordant que "els Centres d’Internament per a Estrangers són instal·lacions on es mantenen retingudes durant llargs períodes en una situació molt similar a la d’un règim penitenciari a les persones immigrants que esperen torn d’expulsió perquè es troben a Espanya en situació administrativa irregular".

El Col·lectiu Ronda denuncia que, com han explicat ONGs i plataformes d’ajuda a la població immigrant, els CIE no són altra cosa que presons per als sensepapers que no han comès cap delicte, on les condicions d’internament són, en moltes ocasions, profundament opaques com a conseqüència del fet que continua sense estar enllestit el reglament que ha de regular i sotmetre a control el funcionament d’aquests centres.

stats