Barça
Esports Barça 16/02/2011

Van Persie i Arshavin capgiren el gol inicial de Villa i obliguen el Barça a haver de remuntar al Camp Nou

En un matx vibrant des del començament, un parell de contracops del conjunt gunner al tram final han trencat un partit que el Barça, amo de la pilota, creia tenir controlat (2-1)

Natalia Arroyo
2 min
Villa

BarcelonaEl partit ha començat intens, amb tots dos equips abocats a l'atac. El partit, un pèl trencat, ha trobat ràpid les àrees. Això ha provocat que la primera jugada clara arribés aviat, amb un xut escorat de Van Persie a l'àrea petita que ha refusat, ben col·locat, Valdés.

El Barça ha trobat en les possessions llargues, en un punt de pausa tocant i tocant la pilota, la tecla adequada per calmar el partit i dominar el joc, aconseguint tallar el punt de caos, d'anada i tornada que estava tenint el matx. En la primera connexió entre Villa i Messi, l'argentí s'ha plantat sol davant el porter de l'Arsenal, ha fintat i quan l'ha tingut a terra, ha picat la pilota massa creuada.

En la següent connexió, invertida, el Barça ha trobat el premi del gol. Messi ha caçat una pilota entre línies i ha pogut fer una passada a l'espai per Villa que s'ha plantat sol davant el porter de l'Arsenal i ha salvat la seva sortida, definint bé per sota de les cames d'Szczesny.

L'Arsenal ha buscat sorprendre al contracop, aprofitant la velocitat de Walcott i el talent de Cesc i Van Persie. Però el Barça, amb més possesió, ha pogut madurar el partit i rondar l'àrea dels gunners. Messi en diverses ocasions hagués pogut ampliar l'avantatge, però l'argentí no ha estat fi de cara a porteria.

A la represa, el partit ha baixat un punt el ritme, perquè el Barça ha entès que un partit massa obert, massa vertical no li convenia. Tot i així, la línia avançada de la defensa de l'Arsenal l'ha explotat Villa i Pedro una vegada i una altra. L'Arsenal ha amenaçat també, però la defensa del Barça ha pogut controlar amb seny les ràpides escomeses locals.

En una jugada, l'Arsenal s'ha enganxat a l'eliminatòria. Van Persie agafa l'esquena a Piqué, caigut a la banda esquerra i engalta un fort xut des de gairebé la línia de fons, a mitja alçada, que entra pel part del porter. Valdés, pensant-se una rematada més oberta, s'ha distanciat del pal i ha deixat un forat per on s'ha colat la pilota.

El Barça ha mantingut la possessió, però s'ha trobat amb un contraatac fulminant de l'Arsenal a vuit minuts del final. Nasri ha conduït fins a trepitjar l'àrea, ha fet una centrada a la frontal que ha aprofitat Arshavin, venint des de darrere, per definir amb un xut precís que no ha vist Valdés, tapat per moltes cames.

Alves i Messi han tingut una darrera ocasió per empatar, però no han pogut marcar. El Barça haurà de remuntar al Camp Nou, d'aquí a tres setmanes.

Arsenal: Szczesny; Eboué, Djourou, Koscielny, Clichy; Song (Arshavin, 69'), Wilshere; Walcott (Bendtner, 77'), Cesc Fàbregas, Nasri; i Van Persie

Barça: Valdés; Dani Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta (Adriano, 89'); Pedro, Villa (Keita, 68') i Messi.

Gols: 0-1, Villa 25'; 1-1, Van Persie 78'; 2-1, Arshavin 82'.

Àrbitre: Nicola Rizzoli, italià. Ha amonestat amb groga Song (7'), Nasri (28'), Iniesta (28'), Piqué (58') i Van Persie (86')

stats