LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 08/03/2011

El Barça s'empara en el seu poder golejador per aixecar l'eliminatòria

El Barça necesita una altra nit màgica a l'estadi per aconseguir remuntar contra l'Arsenal i passar a quarts de final de la Lliga de Campions

Redacció
3 min
Els jugadors del Barça celebren un gol al Camp Nou.

BarcelonaEl Barça necessitarà més que mai del poder golejador dels seus atacants (Messi, Pedro i Villa) per donar la volta als vuitens de final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal, després del desfavorable 2-1 que va aconseguir a Londres, en una infausta nit en la qual va arribar a controlar el partit i el marcador (0-1).

Minvats per importants baixes, tots dos equips arriben a aquest crucial partit al Camp Nou (20.45 hores) a la zona alta de la taula de les seves Lligues.

El Camp Nou espera el debut oficial del fill pròdig, Cesc Fàbregas, encara que si es produeix serà amb la samarreta de l'Arsenal. La seva alineació és avui dia una gran incògnita, que el seu entrenador, Arsène Wenger, ha anat alimentant en les últimes jornades fins a assegurar que la titularitat del català és del 90%.

El que sí que està clar és que si juga o no Cesc no ho farà contra dos dels seus amics, Carles Puyol i Gerard Piqué, lesionat encara el primer i sancionat el segon.

Aquestes dues baixes en l'eix de la defensa del conjunt blaugrana són el principal inconvenient per al Barça de Josep Guardiola, que, després de cinc dies a l'hospital, ahir va rebre l'alta mèdica i estarà amb els seus jugadors al Camp Nou.

Per suplir la baixa a l'eix titular, Guardiola disposa de tres jugadors, les combinacions més interessants dels quals semblen les de Abidal-Milito o Abidal-Busquets. En la segona opció, el centre del camp permetria la incursió de Mascherano, que contra el Saragossa va fer una bona actuació, especialment en la contenció.

Al marge d'aquesta preocupació en la defensa, l'interès se centra en l'atac, ja que el Barça està obligat a marcar. Amb un 1-0, marcador dels seus dos últims partits, el Barça ja passaria a quarts, encara que en el club blaugrana es confia més en un partit com el de l'any passat que en marcadors ajustats.

En la temporada anterior, Arsenal i Barça van quedar aparellats en quarts, amb un empat a dos gols a Londres i un 4-1 en la tornada, en què Messi, autor dels quatre gols blaugranes, va tornar a evidenciar el potencial quan està inspirat.

Per part de l'Arsenal, després de dies amb els dubtes de quins jugadors podran o no estar disponibles, finalment Van Persie –en un principi descartat pel mateix entrenadort de l'Arsenal per una lesió al genoll– va entrar en la convocatòria de 19 homes que va viatjar fins a Barcelona. Queda saber a més si, finalment, Cesc Fàbregas, lesionat també l'any passat i baixa en la tornada, podrà disputar el seu primer partit al Camp Nou. Qui sí que sembla recuperat és Jack Wilshere.

L'Arsenal, molt criticat pel seu perfil baix en moments determinants, arriba al Camp Nou després del fracàs contra el Birmingham a la final de la Copa de la Lliga el 28 de febrer i el seu empat sense gols dissabte a la Premier League contra el Sunderland. Si bé els seus propis resultats no l'han ajudat, els favors rebuts l'última setmana del Chelsea i el Liverpool amb la victòria dels dos equips contra el Manchester suposen un buf d'aire fresc per a l'Arsenal en la seva carrera per un títol.

Amb totes les mirades posades en la recuperació completa del capità Cesc Fàbregas, que té el 90 per cent de possibilitats de jugar al Camp Nou, segons va dir Wenger ahir abans que s'entrenés amb normalitat al costat de l'equip i passés l'última revisió mèdica, l'equip haurà de preocupar-se per suplir les habilitats d'altres noms clau. Les baixes confirmades de Theo Walcott i Alex Song preocupen al tècnic gal, que confia, això no obstant, en la qualitat dels seus suplents i dels més joves.

stats