Barça
Esports Barça 27/07/2011

Dos gols de Thiago donen la victòria al Barça contra el Bayern a la final de la Copa Audi (0-2)

El migcampista del filial havia avançat el Barça al primer temps, i ha anotat el segon dels blaugranes amb un xut espectacular i de rosca des de la frontal de l'àrea

Martí Molina
2 min
Thiago, al centre, celebra el primer gol del Barça contra el Bayern amb Villa

BarcelonaDols gols de Thiago han donat la victòria al Barça a la final de la Copa Audi contra el Bayern (0-2), en un partit on els blaugranes han dominat durant bona part de l'enfrontament, i només han donat opció al conjunt bavarès a l'inici del segon temps.

El Barça ha sortit amb intensitat a la gespa de l'Allianz Arena, i de seguida s'ha fet amb el control de la pilota. Els homes de Guardiola han apostat per fer el que millor saben: tenir la possessió i remenar la pilota per buscar espais. Mentrestant, el conjunt alemany ha apostat per esperar al darrera, amb una defensa ben ordenada. I ho ha aconseguit, ja que els blaugranes no han pogut arribar amb claredat a la porteria de Butt, i només han creat perill amb xuts de lluny de Villa i Soriano. Tanmateix, el partit s'ha trencat a la mitja hora, quan el Bayern ha trobat opcions al contraatac. La més clara, d'Alaba, que ha tingut un 1 contra 1 davant Valdés que el porter ha pogut solucionar. I ja a les acaballes del primer temps, Thiago ha rematat de cap una centrada des de l'esquerra per anotar el primer gol del partit i del Barça.

Al segon temps, Guaridola ha introduït canvis a l'equip de manera gradual. Així, Pinto ha entrat en substitució de Valdés al descans, i després ho han fet Jeffren, Afellay, Riverola, Cuenca, Carmona i Armando. Uns canvis que, inicialment, han desestabilitzat l'equip, que no s'ha trobat tan còmode com al primer temps. Aquest fet l'ha aprofitat el Bayern per arribar amb perill a la porteria de Pinto. Els bavaresos han tingut una ocasió molt clara amb un xut de Boateng que el porter ha pogut aturar en una bona estirada.

Però a mesura que han passat els minuts el Barça s'ha tornat a sentir còmode sobre el camp, ha recuperat el control de la pilota i ha marejat el Bayern amb els rondos interminables al mig del camp. I en una jugada col·lectiva ha arribat el segon gol blaugrana, el més espectacular de tots. Després d'una combinació a l'esquerra de l'atac, Thiago ha rebut a la frontal i ha superat el porter Butt d'un xut fort i amb rosca, que ha entrat ajustat al segon pal del porter.

Després del segon gol, el Bayern ha abaixat els braços, i el Barça ja no ha tingut cap més problema per mantenir el resultat i aixecar el primer títol de la pretemporada. La mala notícia del partit ha estat la lesió de Jonathan Soriano, que tornarà a Barcelona i no participarà a la gira nord-americana amb els seus companys, tal i com estava previst inicialment.

stats