Barça
Esports Barça 03/08/2011

Barça-Chivas: un amistós amb 'déjà-vu'

Serà la quarta vegada que blaugranes i mexicans es vegin les cares. S'han enfrontat en totes les gires que el Barça ha fet pels Estats Units, el 2006, el 2008 i el 2009

Redacció
2 min
Thiago Alcántara davant De Gea en l'amistós contra el United

BarcelonaEl Barça jugarà davant el Chivas de Guadalajara el seu segon amistós de la gira americana aquesta propera matinada (02:30 h, TV3) al SunLife Stadium de Miami.

Guardiola va anunciar ahir que Xavi i Piqué jugaran una estona contra els mexicans i, a més, també podrien participar les quatre novetats de la concentració del Barça per a aquest partit: Adriano, Muniesa, Deulofeu i Sergi Gómez.

Davant el Chivas, el Barça intentarà aconseguir la seva primera victòria en terres nord-americanes, després de la derrota contra el Manchester United. Per aconseguir-ho, comptarà amb l'extraordinària forma en què es troba Thiago Alcántara, autor de quatre dels cinc gols que fins ara ha sumat l'equip a la pretemporada.

El rival, tot i que no és especialment conegut, és l'equip més important i amb més títols de Mèxic. Suma 11 lligues, tot i que no en guanya cap des del Clausura de 2004.

Un duel recurrent

Tot i que no han coincidit mai en competició oficial, Barça i Chivas ja s'han enfrontat tres vegades, en totes i cada una de les gires que el Barça ha fet pels Estats Units aquests darrers anys.

Els mexicans van ser un dels rivals del Barça de Rijkaard en la primera gira americana dels blaugranes, l'estiu de 2006. Aleshores, el partit va acabar amb empat a 1 (pel Barça va marcar Gudjohnsen).

En el primer any de Guardiola com a tècnic blaugrana es van tornar a enfrontar, i el Barça es va imposar per 2-5, amb gols de Xavi, Hleb, dos d'Eto'o i un de Cáceres. A Chivas aleshores jugava un encara desconegut Chicharito Hernández, que tenia 20 anys i que va aconseguir el segon gol del seu equip.

I el tercer i, fins avui, darrer partit, el 2009, va tornar a acabar en empat a 1. Bojan va fer el gol del Barça, en un partit en què els culers van dur braçalet negre per homenatjar Dani Jarque, mort el dia abans.

Fa pocs dies, Chivas va enfrontar-se al Madrid a San Diego, i els de Mourinho van vèncer per 0-3 amb un hat-trick de Cristiano Ronaldo en els darrers 15 minuts.

stats