GIRA D'ESTIU
Esports Barça 07/08/2011

El Barça tanca la gira amb victòria contra l'América (2-0)

El Barça ha derrotat l'América a Dallas en l'últim partit dels homes de Pep Guardiola abans de jugar l'anada de la Supercopa d'Espanya

Toni Padilla
3 min
Villa, celebrant el primer gol contra l'América

BarcelonaGuardiola, que aquests dies ha vist com la forta calor no el deixava treballar bé, ha apostat per un onze inicial que s'assembla prou a un hipotètic ideal amb els jugadors de què disposa ara mateix, ja que Messi, Mascherano, Alexis i Alves s'hi incorporaran la setmana que ve. Un onze que ha funcionat bé, i que ha jugat còmode sobre la gespa. La forta calor i la manca de ritme però, han provocat els canvis habituals a la segona part. Amb els joves del filial sobre la gespa, l'equip no ha defallit i Deulofeu ha fet la jugada del segon gol en aquest últim matx.

Sense Messi, Thiago s'ha situat gairebé com a "fals 9", amb Villa i Pedro a les bandes. Keita, Iniesta i Xavi han manat al mig del camp, amb Busquets de central. La defensa blaugrana, però, ha fallat en la primera oportunitat del partit, quan l'uruguaià Vicente Sánchez ha guanyat l'esquena de Piqué i Busquets i s'ha quedat sol davant de Valdés. El davanter dels mexicans però, s'ha adormit i no ha xutat. La primera oportunitat del Barça ha arribat als 12 minuts amb un xut de Xavi.

La presència d'homes com Xavi i Iniesta s'ha notat, i el Barça ha dominat el primer temps amb facilitat. Als 24 minuts, Villa ha fet el primer gol del partit en rematar de cap una centrada d'Adriano. Poc després, Villa ha desaprofitat una clara oportunitat per fer el segon gol del matx. Inicialment Villa ha jugat per la banda esquerra, però Guardiola li ha demanat permutar la posició amb Pedro i així ha arribat el gol. Villa, de fet, s'ha convertit en el millor jugador sobre la gespa amb diverses ocasions de gol, totes per la banda esquerra. Als 41 minuts, la connexió Adriano-Villa ha tornat a funcionar amb un altre xut de l'asturià amb perill. I encara abans del descans, una gran assistència de Thiago ha acabat amb un xut creuat del guaje que ha marxat fora per poc.

El Club América, amb més ritme de competició, s'ha acostat puntualment a la porteria de Valdés, però ni tan sols pressionant per tot el camp ha aconseguit pispar la pilota a un Barça molt centrat que ha dominat bé els primers 45 minuts. Xavi, després d'un bon primer temps, ha descansat al segon perquè encara li falta ritme. Poc després, Piqué també ha tornat a la banqueta després d'haver firmat un bon primer temps. Amb els canvis, Thiago ha tornat al mig del camp amb Iniesta i Keita. Villa ha passat al centre de l'atac amb el jove de Reus a la banda. Els canvis han servit per donar comoditat a l'América, que ha xutat tres cops a porteria durant els primers 15 minuts de la segona part. De mica en mica, però, el Barça ha reaccionat i ha tronat a manar.

La segona part s'ha vist condicionada pels diferents canvis als dos equips, cosa que ha provocat modificacions en el dibuix tàctic blaugrana. Una de les novetats ha estat veure Thiago altre cop al mig del camp, manant i tocant gairebé totes les pilotes. A la porteria, Guardiola ha donat per primer cop aquest estiu uns minuts a Jordi Masip. També el jove Deulofeu ha entrat a la gespa de l'estadi dels Cowboys, deixant de mica en mica un equip més proper al filial que no pas al primer equip. Equip que no ha deixat de dominar la pilota en cap moment, i que ha buscat un segon gol que no ha arribat. Benítez, per part seva, ha perdonat el gol de l'empat sol davant de Masip als 85 minuts.

Si els mexicans han perdonat, el Barça no. En gairebé l'última jugada del matx, Deulofeu s'ha escapat per l'esquerra i Keita ha fet el segon gol. El Barça tanca la gira amb dues victòries (Bayern i América), un empat (Inter de Porto Alegre) i dues derrotes (Manchester United i Chivas).

Barcelona: Valdés (Masip, 73'), Adriano (Jonathan Dos Santos, 46'), Busquets, Piqué (Fontàs, 52'), Abidal, Keita, Xavi (Isaac Cuenca, 46'), Iniesta (Sergi Gómez, 65'), Thiago, David Villa (Carmona, 75') i Pedro (Gerard Deulofeu, 75').

Club América: Navarrete (Pineda, 75'), Aguilar, Rojas, Molina, Mosquera, Rosinel, Medina (González, 60'), Castillo, Montenegro (Martínez, 69'), V. Sánchez (Acuña, 59') i Benítez.

Gols: 0-1 (24') Villa i 0-2 (90') Keita.

Estadi: 60.100 espectadors a l'estadi dels Dallas Cowboys

Àrbitre: Ricardo Salazar. T.G.: Medina (44'), Busquets (61')

Incidències: Els jugadors del Barça porten braçalet negre en memòria de qui va ser vicepresident del club, Jesús Farga.

stats