BARÇA
Esports Barça 25/02/2011

Maradona prefereix Messi abans que Cristiano Ronaldo i elogia Xavi

L'argentí, en la segona part de l'entrevista concedida a 'Marca', diu que prefereix Messi abans que Ronaldo. "Messi té el Xavi, que cada vegada que juga dóna càtedra"

Redacció
2 min
Messi ofereix la Pilota d'Or a l'afició del Camp Nou, amb Iniesta i Xavi.

BarcelonaDiego Armando Maradona prefereix el seu compatriota Leo Messi abans que el portuguès Cristiano Ronaldo i destaca que el barcelonista, a qui va dirigir a la selecció argentina, "té el Xavi, que cada vegada que juga dóna càtedra".

"A Leo li estan fent en cada partit la gran Mou, és a dir, la tàctica que va ensenyar Mou amb l'Inter l'any passat. L'esperen dos marcadors i un tercer més enrere, perquè tothom sap que a aquests dos primers se'ls neteja ", afirma en la segona part d'una entrevista publicada avui pel diari esportiu Marca.

Maradona, que en la primera part de l'entrevista preferia Mourinho abans que Guardiola, no té dubtes a l'hora de respondre sobre les seves preferències entre Messi i Cristiano Ronaldo i admet que el blaugrana el sorprèn cada diumenge encara que ressalta el paper de Xavi Hernández.

"Leo té el Xavi, que cada vegada que juga dóna càtedra. Aquest noi és un fenomen. Quan té la pilota, sembla que té ulls al darrere perquè sap perfectament a qui l'ha de donar i mai la perd", afegeix.

Després d'elogiar també el treball de Piqué i Puyol, Maradona afirma que el Barça "no pateix al darrere perquè es defensa amb la pilota i retrocedeix bé" i reconeix que el va sorprendre el 5-0 que els de Guardiola van endossar aquesta temporada al Reial Madrid.

"Sí que em va sorprendre, i molt. Va ser terrible. No va deixar agafar la pilota al Madrid en cap moment. Sempre va dominar i va estar fent-li un rondo tot el partit. I tot gràcies al desmarcatge i la tècnica dels blaugranes. És molt difícil jugar-li a un Barça endollat i ficat en el joc ", diu.

Qüestionat sobre si té ganes de tornar a entrenar algun equip, Maradona assegura que "les ganes estan intactes" i que no ho ha fet encara perquè després de deixar la selecció argentina va tenir "dues o tres ofertes importants després del Mundial" que no el van convèncer, una d'elles d'Ucraïna.

"Necessito estar en contacte amb la pilota, amb els jugadors. Cada futbolista que em creuo m'agraeix el tracte que els vaig donar durant el Mundial, i això m'omple d'orgull perquè jo me'n vaig de la selecció pel fet de defensar els jugadors i en això, que ho sàpiga la gent del futbol, no vaig combregar amb ningú. Es digui com es digui, sigui el president que sigui", indica.

Maradona assegura que vol "defensar la dignitat del jugador de futbol", "sense passar per tots els filtres que hi ha en aquest negoci", com "dirigents i presidents", i veu "factible entrenar a Espanya", encara que "mai" s'oferirà "per a un equip que tingui tècnic".

"Jo veig factible entrenar a Espanya, però per a mi els codis són el primer. Mai no m'oferiré per a un equip que tingui tècnic i, sobretot, que s'hi estigui jugant el cap. Sé que molts ho fan. Però Maradona mai ho farà ", ha apuntat.

L'argentí assenyala que fa poc va rebutjar anar a un partit al Vicente Calderón "perquè ningú especulés amb res" i encara que va defensar el treball tant de Quique Sánchez Flores a l'Atlètic com de Gregorio Manzano al Sevilla, on també va jugar, no tanca cap porta. "Però qui no voldria entrenar el Sevilla o qualsevol altre equip bo d'Espanya?. Si es pot, és clar que sí", conclou.

stats