Copa Catalunya
Esports Barça 01/12/2010

L'Espanyol derrota el Barça amb un bon partit i guanya la Copa Catalunya (2-1)

Amb les dues victòries l'Espanyol ja té el títol a la butxaca i ha convertit en un amistós la tercera part del triangular entre el Barça i l'Hospitalet

Albert Solé
2 min

SabadellL'Espanyol no ha anat a Sabadell de passeig i ho ha demostrat amb un partit molt seriós sobre el Barça que li ha valgut per guanyar la Copa Catalunya, de manera que ha fet estèril el darrer partit del triangular entre el Barça i l'Hospitalet, que s'ha jugat després. Verdú ha encarrilat el partit amb dos gols quasi consecutius, i només Bartra hi ha posat un punt d'emoció amb un gol de cap.

Primera declaració d'intencions de Bartra creuant tot el camp d'àrea a àrea en el minut 1. La jugada no ha acabat en cap acció de perill, però ha estat un avís. La primera acció ofensiva de l'Espanyol ha estat una paret molt ràpida dins de l'àrea entre Luis García i Sergio García, que Fontàs ha tret de l'àrea petita.

El Barça, com era de suposar, tot i els nombrosos jugadors del filial, segueix sent fidel a ell mateix i al seu estil, tot i que sense capacitat de crear perill a l'àrea de Cristian Álvarez en els primers minuts. De fet, el partit ha estat molt fred, com la temperatura, fins que l'Espanyol ha fet una jugada de combinació fantàstica i Verdú, quasi sense angle, quan Pinto pensava que centraria a l'àrea, ha picat la pilota sobre el porter andalús i l'ha superat clavant la pilota a l'escaire del segon pal. I sense temps per reaccionar, en un embolic dins de l'àrea, Verdú ha ficat el peu i ha marcat el segon gol. L'Espanyol i Pochettino torna a demostrar que té la mida presa al Barça i a Guardiola.

Marc Bartra, però, ha tornat a ficar el Barça dins del partit amb un gol de cap en un córner. Aquest gol ha fet reaccionar els de Guardiola, que aleshores sí que han començat a trepitjar l'àrea de l'Espanyol amb més perill cada vegada, encara que de xuts a porta, molt pocs. I Pinto ha salvat la sentència del partit i de la final amb un xut amb molta intenció d'Álvaro Vázquez que porter blaugrana ha desviat a córner amb una estirada increïble.

I, a falta de 3 minuts per al final del partit, un xut molt llunyà de Bojan sense gaire força s'ha enverinat quan la pilota ha tocat un defensa, cosa que ha obligat Cristian a fer una gran aturada al contrapeu per evitar el gol.

FITXA DEL PARTIT

BARÇA: Pinto, Maxwell, Bartra, Fontás, Adriano, Mascherano, Keita, Thiago, Víctor Vázquez, Jeffren i Bojan.

ESPANYOL: Cristian Álvarez, Chica, Víctor Ruiz, Raúl Rodríguez (Savall, 25'), Dídac, Javi Márquez, Verdú, Manu Molina, Luis García, Sergio García i Álvaro Vázquez.

GOLS: 1-0 Verdú (20'). 2-0 Verdú (24'). 2-1 Bartra (26').

ÀRBITRE: Rebollo López.

PÚBLIC: Uns 3.000 espectadors.

stats