BARÇA
Esports Barça 22/09/2011

Barça, Adrià i Fuster s'uneixen per fomentar bons hàbits en l'alimentació

La campanya "Som el que fem, som el que mengem" promoguda pel Barça pretén conscienciar els joves de la importància d'una bona alimentació

Efe
2 min

BarcelonaLa Fundació del FC Barcelona promourà una campanya de bons hàbits en l'alimentació entre els més joves i per això comptarà amb dos eminències en els seus respectius camps, el cuiner Ferran Adrià i el metge cardiovascular Valentí Fuster. La campanya s'anomena "Som el que fem, som el que mengem" i s'estendrà per mig centenar de localitats catalanes en el tram final d'aquest any, amb tallers i conferències a càrrec d'experts en nutrició, medicina i esport.

La Fundació del Barça comptarà amb el suport de les fundacions Alicia, de la qual és el president del consell assessor Ferran Adrià, i la fundació SHE, presidida per Valentí Fuster. Tots dos han assistit aquest matí a la vella Masia del Camp Nou a la presentació de la campanya, que comptarà amb la imatge dels futbolistes Gerard Piqué i Lionel Messi.

En l'acte d'inici de la campanya, el president del Barça, Sandro Rosell, ha presentat Fuster i Adrià com a "estratosfèrics" en les seves matèries i ha ressaltat la campanya per fomentar els hàbits alimentaris saludables entre els nens i joves com un projecte "bo per al Barça, perquè si es busca l'excel·lència esportiva també la necessites en salut". "Si a més aconseguim disminuir la factura de sanitat, molt millor, i així potser també reduiran els impostos. Serà bo per a tothom", ha subratllat el mandatari barcelonista.

Valentí Fuster ha emplaçat tothom a "millorar els hàbits de conducta en l'alimentació". "Les malalties cardiovasculars tenen molt a veure amb la nostra conducta quan mengem. Hem d'ajudar i formar els nens. Hem d'ensenyar-los a promoure la salut com una prioritat", ha destacat l'eminent metge.

"Hem de fomentar des de l'educació el trinomi següent: exercici, bona alimentació i no al consum de tabac ni drogues. És fonamental infondre-ho entre els joves. És la clau per a una societat més sana i robusta en matèria econòmica. No tot és alimentació i esport; cal saber dir 'no' a les drogues", ha assegurat l'especialista en matèria cardiovascular.

Per la seva banda, el reconegut cuiner Ferran Adrià ha destacat que aquesta iniciativa del Barça fa l'entitat catalana una mica més gran i més referent encara. "La referència ara al món és el Barça, i no pels seus resultats en l'esport, sinó per la seva actitud", ha dit. "Amb Valentí he après molt. Em va dir fa uns set anys que la despesa sanitària seria tan important que no se sabria com pagar-la. Set anys després, aquí estem amb aquest problema, i ho estem patint", ha dit Adrià.

stats