BARÇA
Esports Barça 17/01/2011

Milito: “L'únic que m'ha fet dubtar durant alguns dies ha estat el meu desig de jugar”

El defensa explica que, després de pensar-s'ho uns dies, continua al Barça perquè era la millor opció i perquè Pep Guardiola li ha confirmat que compta amb ell

Nuria García
2 min
Milito, exercitant-se amb els seus companys.

BarcelonaGaby Milito seguirà jugant de blaugrana. Al descans del partit contra el Màlaga, el director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, ja ho va avançar i avui l'encarregat de donar explicacions ha estat el mateix Milito. "M'he pres uns dies per prendre una decisió. Reflexionant-ho, crec que no és el moment per marxar del club, de l'equip. Gaudeixo molt del dia a dia dels meus companys, veient-los quan em quedo fora... la millor opció era continuar aquí i seguir des del lloc que em correspongui. Són moments agradables que ens toca viure, perquè no és fàcil el que l'equip està aconseguint", ha dit Milito.

Pel defensa, l'únic que el va fer pensar a abandonar el Barça va ser el seu "desig de jugar". "En tenir algunes possibilitats que he rebut, necessitava dies per pensar i pensar i finalment he decidit quedar-me per molts motius. Un dels més importants és que Pep em considera important, i això és el més important per a mi. Quan ell va confeccionar la plantilla comptava amb mi i encara ho fa", ha reconegut el central argentí, que ha recordat que mai va dir de manera definitiva que marxava del Barça. "Vaig tenir dubtes i vaig prendre'm uns dies per prendre una decisió, que crec que és la correcta. És molt més fàcil prendre la decisió tenint el suport d'en Pep".

Milito ha explicat quins són els seus sentiments: "Sentia que no era bo abandonar l'equip en el mercat d'hivern, amb la temporada ja començada" i ha avançat que està "mentalitzat per continuar". "Tinc molta il·lusió amb vista al futur immediat per anar jugant minuts. Quan un aconsegueix estar en un lloc de privilegi, com on estic ara, és difícil allunyar-se'n. És molt difícil trobar una harmonia, un grup com el que hi ha aquí. I això influeix a l'hora de prendre decisions", ha dit l'argentí.

El defensa ha volgut agrair la comprensió del tècnic i dels seus companys i ha recordat que la lesió que va patir a finals d'any també li va fer restar minuts. "La lesió de finals d'any també em va fer perdre partits. Per a mi no ha estat res dramàtic. Em van aparèixer algunes propostes, les vaig analitzar i finalment vaig prendre una decisió".

Sobre la Lliga, Milito ha dit que la diferència entre el Reial Madrid i el Barça –quatre punts– és "anecdòtica". "Falten molts partits i en el futbol poden passar moltes coses. Nosaltres ho tenim clar, si no crec que no seríem en el camí encertat. Cal seguir amb la mateixa intensitat i afrontar els partits com ho estem fent. No hem de perdre energies pensant en el Madrid", ha destacat Milito, que ha parlat del seu compatriota, el blanc Gonzalo Higuaín: "Per la seva categoria, és una baixa important".

Per Milito, la Lliga encara no està sentenciada: "És molt d'hora per parlar d'això. Serà una Lliga molt disputada i per guanyar-la, nosaltres hem de seguir mantenint el nivell. Això només s'aconsegueix amb un bon nivell de joc i entrenant bé cada dia. Ens hem de centrar en nosaltres i després, tot el que el Madrid es pugui anar deixant pel camí serà benvingut", ha dit Milito.

stats