PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 10/04/2012

El Barça vol derrotar el Getafe (21.00 h) per posar encara més pressió al Madrid

L'objectiu del Barça és guanyar el Getafe i situar-se a un sol punt del Reial Madrid just abans del derbi dels blancs amb l'Atlètic de Madrid

Ara
2 min
Leo Messi, a Saragossa

BarcelonaDes d'aquella derrota contra l'Osasuna (3-2) –que el deixava a deu punts del líder i provocava que fins i tot el mateix Pep Guardiola afirmés que la reedició del títol era impossible–, el conjunt blaugrana ha encadenat nou triomfs consecutius a la Lliga. En les últimes cinc jornades, de fet, s'ha reduït la distància amb el Reial Madrid a quatre punts i el Barça aspira que ben aviat en siguin menys.

Per a això, primer haurà de guanyar el Getafe, l'equip que va trencar la imbatibilitat del Barça a la primera volta i que intentarà tornar a sorprendre'l demà, aquesta vegada al seu estadi. Per enfrontar-se als de Luis García, Gerard Piqué i Dani Alves són dubte a causa de problemes musculars, Andreu Fontàs, Éric Abidal i David Villa són baixa per lesió i Cesc, per sanció. El migcampista Ibrahim Afellay, que ultima la seva posada al punt després de lesionar-se de gravetat el genoll esquerre fa sis mesos i mig, podria ser la principal novetat en la convocatòria.

Si finalment Piqué i Alves no es recuperen, Guardiola haurà de tornar a recompondre la defensa. El jove del filial Martín Montoya es perfila com a substitut del brasiler al lateral dret, mentre que Javier Mascherano i Carles Puyol formarien a l'eix i Adriano Correia repetiria a la posició de lateral esquerrà. Al centre del camp, Xavi i Iniesta, que van descansar a la Romareda, tornaran a l'onze titular, i a dalt, Isaac Cuenca o Cristian Tello podrien reemplaçar Alexis Sánchez o Pedro Rodríguez com a acompanyants de Lionel Messi en punta.

El Getafe acudeix disposat a competir, a plantar cara, com va reconèixer Luis García. El Getafe, una vegada assegurada la permanència, està en disposició de somiar amb Europa, perquè el separa tan sols un punt de la sisena plaça, que ocupa l'Osasuna. Per això, després de les victòries a casa contra Reial Societat, València i Sporting, viatja il·lusionat en la sorpresa, però per a això el tècnic 'azulón' considera clau no anar-se'n del partit mai i ser "efectius", i que els jugadors creguin en si mateixos per "competir al mil per mil" davant un rival que ara té la Lliga a mà.

Té a disposició la resta dels habituals, encara que esperarà fins a última hora per saber si les sobrecàrregues per l'acumulació d'esforços després del xoc contra l'Sporting impedeixen que algun estigui en plenitud per saltar a la gespa del Camp Nou.

Alineacions probables:

Barcelona: Valdés; Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis, Messi i Tello

Getafe: Moyá; Valera, 'Cata' Díaz, Alexis, Masilela; Lacen, Juan Rodríguez, Míchel; Pedro Ríos, Diego Castro i Miku

Àrbitre: González González (Col·legi Castellanolleonès)

Estadi: Camp Nou

Horari: 21.00 (Gol Televisió i Canal +)

stats