Wembley 2011
Esports Barça 28/05/2011

Guardiola: "Hem fet un partit excel·lent. El món ha vist que hem guanyat, però també com hem jugat"

El tècnic del Barça considera que l'equip ha jugamt millor que a la final de Roma del 2009, ja que els jugadors han estat "més agressius i amb més velocitat"

Martí Molina
3 min
Guardiola a la gespa de Wembley / AFP

BarcelonaEl tècnic del primer equip del Barça, Pep Guardiola, s'ha mostrat molt satisfet per la victòria del Barça a la final de la Champions de Wembley, però sobretot per la manera "com ha jugat" l'equip. I és que per l'entrenador, els seus jugadors han completat un "partit excel·lent".

"Hem fet un partit excel·lent. El món ha vist que hem guanyat, però també ha vist com hem jugat", ha dit Guardiola, que també ha valorat la dificultat del parit, recordant que "a la primera part dominàvem i en una acció de no res ens han empatat. Aquesta és la dificultat d'un equip com el Manchester (United)". Tot i això, també ha explicat que "a la segona part hem continuat dominant i hem guanyat".

El de Santpedor creu que l'equip ha estat "més agressiu que a Roma, amb més velocitat amb pilota controlada". Per tot això, Guardiola creu que el Barça ha "jugat molt millor que a Roma. Sabíem que ens pressionarien de l'inici i que havíem d'agafar ràpidament la pilota. El primer ha passat, el segon ens ha costat més, però és normal, perquè jugàvem contra un equip com el Manchester United. Ens ha costat però quan hem agafat la pilota hem atacat per on volíem. I això demostra la qualitat d'aquest equip. Hem tingut dificultats, però no tantes com a Roma".

Guardiola també ha tingut paraules per la UEFA, a qui ha volgut "felicitar per l'organització i l'elecció d'aquest estadi. Felicitar-los perquè han deixat el camp en condicions extraordinàries, perquè això (el futbol) és per la gent". Unes declaracions que es poden entendre com un dard al Reial Madrid, que no havia cuidat la gespa del seu estadi abans dels partits de Lliga i Champions.

També ha tingut paraules d'elogi per Sir Alex Ferguson: "Per nosaltres és el millor dels honors, que un col·lega pugui dir això del nostre equip. És el millor dels elogis, i li agraeixo de tot cor", ha dit Guardiola de l'entrenador del United.

De la mateixa manera que s'ha desfet en elogis cap a Leo Messi: "És el millor jugador que he vist i possiblement el millor que veuré. Tenim grans jugadors, però ell ens dóna aquest punt de qualitat. És únic, és irrepetible. Esperar que no s'avorreixi i que el club li pugui continuar donant bons jugadors al seu entorn perquè pugui mantenir-se així. Espero que el club sigui prou intel·ligent com per fitxar-li jugadors que s'acoblin al seu voltant; i que el seu entorn continuï tant estable com fins ara".

El tècnic també ha explicat que el fet que Abidal rebés la Champions ha estat "idea dels campitans, sobretot de Puyol. Abidal és la persona que més ha patit aquesta temporada. Felicitar el Carles per un gest que l'honora".

Pep Guardiola, interrogat sobre si aquesta ha estat la temporada més difícil -pels atacs constants de Madrid- ha dit que "sempre hi ha problemes, cada temporada n'hi ha hagut, o bé perquè és la primera o perquè has de repetir coses que no pots repetir". I ha dit que "la manera de superar-los és centrar-se en el joc. Quan ets entrenador del Barça i et desgastes en situacions que no pots controlar deixes de prestar atenció al joc i jugues pitjor. L'única cosa que podem controlar i on podem ser millors és des que l'àrbitre xiula el principi i fins al final".

D'altra banda, ha dit que no sabia "quin equip és el millor de la història", perquè l'entrenador assegura "no haver vist equips com el Madrid de Di Stefano, o el Santos de Pelé, o l'Ajax de Cruyff... Jo voldria que la gent recordés aquest equip per com juga, però no sé si som els millors".

Per últim, i sobre una possible marxa del Barça després de guanyar la Champions, ha recordat que li quedava un any més de contracta i que "espera complir-lo".

stats