Barça
Esports Barça 28/01/2011

Guardiola: "L'Hèrcules és una de les sortides més fortes que ens queden"

L'entrenador del Barça també ha deixat clar que passi el que passi a Alacant "encara queda molta Lliga" tot i que sumar una victòria "ens reforçaria per la dificultat del rival"

Natalia Arroyo
3 min
Guardiola durant la roda de premsa abans de l'Athletic.

BarcelonaL'entrenador del Barça ha obert la roda de premsa recordant que l'Hèrcules "és un equip molt fort a casa seva" i que jugar al Rico Pérez és "una de les sortides més fortes que ens queden". "Caldrà que fem un bon partit per guanyar".

Els periodistes han insistit en si hi ha ganes de revenja en la plantilla davant un Hèrcules que és l'únic rival que ha guanyat el Barça i Guardiola ha deixat clar que aquella derrota "només va ser un partit". "No vam estar bé, mirarem de corregir el que vam fer malament però no ens hem de deprimir".

Aquell partit, però, va suposar un punt d'inflexió. La derrota va ser positiva, perquè "una derrota sempre et posa una mica a lloc". Sobre el context d'aquell partit, Guardiola ha explicat que "molta gent venia amb poques vacances, poca pretemporada, venien de guanyar un Mundial" però "aleshores no vaig pensar que havíem perdut per haver entrenat poc" i senzillament va assumir que l'Hèrcules "va guanyar perquè va ser millor".

Quin partit s'espera? "És difícil saber què farà l'Hèrcules. Nosaltres juguem en funció de com ens defensen els rivals. No sé demà quin partit plantejarà Esteban, si jugarà amb l'1-4-2-3-1 o el 1-4-3-3. Veurem què fa, i atacarem en funció d'això". Sobre les variants que ofereix el conjunt alacantí, Guardiola ha deixat clar que l'equip "ha d'estar preparat per intentar atacar millor de com es va fer a l'anada si es repeteixen les mateixes circumstàncies".

De l'Hèrcules ha afegit que "té jugadors molt bons, ha fet bons fitxatges, i un entrenador com l'Esteban que coneix la casa" i que "és un rival que cal tenir molt en compte".

Passi el que passi, Guardiola ha deixat clar que "queda encara molta Lliga". "La distància és molt curta, gairebé insignificant. Són punts importants perquè el rival és difícil i fer un pas endavant i guanyar ens reforçaria", ha recordat.

Enmig dels elogis al bon joc de l'equip, Guardiola s'ha desmarcat amb una afirmació, un altre missatge d'agraïment a Keita: "És la imatge de l'equip. Veure com va a la primera pressió, com va a agrair-li la passada a Messi, com respecta la seva religió després del gol en els catorze minuts que el maleducat del seu entrenador li dóna… ens ha de fer reflexionar. És l'exemple. Quan un suplent accepta amb normalitat la seva situació, l'equip sempre arriba lluny".

Sobre l'absència de Bojan i l'entrada de Nolito, Guardiola ha explicat que "ha tornat a passar mala nit i en aquestes situacions perds força, no estàs del tot bé i hi ha un risc de lesió, per la qual cosa és millor que no viatgi i descansi a casa". No hi han d'haver, però, segones lectures. La presència de Nolito a la convocatòria es deu al fet "que hi ha només 16 disponibles" i l'equip "necessita gent ofensiva" i Nolito té "aquest perfil". "Nolito és jugador del Barça actualment. No sé què decidirà l'any que ve. Ell sap quina és l'opinió del club sobre ell i esperem que continuï".

Sobre Pedro i Busquets: "Ells mateixos marcaran el seu futur". I en relació a la renovació d'Alves, Guardiola ha recordat que "el club ja sap que vull que es quedi" però que a ell no li correspon valorar "en quina escala salarial ha d'estar".

També ha parlat de l'espot promocional per anar al Miniestadi: "Històricament mai ha anat gaire gent a veure el filial. No és res de nou. Tant de bo poguessin coincidir més partits abans del nostre. El filial té un futbol molt atractiu i juguen molt bé, i són a Segona. Els convido que hi vagin, no per la campanya, i sí perquè juguen bé".

I, sobre el Madrid, Guardiola ha opinat que Adebayor "és un molt bon jugador" però això no fa més perillós el Madrid, perquè "ho és sempre". "El Madrid és sempre un rival molt fort, que fallarà poc. Per això no ens queda cap altra opció que fer el mateix".

stats