BARÇA
Esports Barça 15/12/2010

ICV porta al Parlament Europeu l'acord de patrocini del Barça amb la Fundació Qatar

L'eurodiputat Raül Romeva ha preguntat a la Comissió Europea si creu que l'acord del Barça amb la Fundació Qatar és compatible amb el que el club té amb Unicef

Redacció
2 min
Raül Romeva, eurodiputat d'ICV

BarcelonaL'eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) Raül Romeva ha registrat una bateria de preguntes al Parlament Europeu en relació amb l'acord publicitari entre el Barça i la Fundació Qatar, per saber si la Comissió Europea creu que aquest és compatible amb el que el club blaugrana manté amb Unicef.

En un comunicat, ICV ha informat que Romeva ha preguntat si la Comissió considera que en l'esport han d'establir-se límits d'alguna mena a països que, com Qatar "vulneren els drets humans".

Romeva ha argumentat en l'exposició de motius que, malgrat tractar-se d'un acord en l'àmbit privat entre el Barça i la Fundació Qatar, "no es pot obviar la importància de la publicitat en general i en concret en l'esport, que actualment ja és objecte de regulació".

"Però a més ens trobem amb l'agreujant que la Fundació Qatar compartirà la publicitat amb una agència de les Nacions Unides com Unicef, mostrant una vinculació entre les dues entitats", ha afegit.

Romeva ha subratllat que la Fundació Qatar està presidida per la dona de l'emir Hamad bin Khalifa Al Thani i, tot i que "ni la seva missió ni objecte és la promoció exterior de Qatar, a ningú se li escapa que aquest és el verdader objecte del patrocini del FC Barcelona".

ICV ha explicat que a Qatar, segons l'informe anual 2010 d'Amnistia Internacional, les dones pateixen discriminació i violència, s'explota i se sotmet a abusos als treballadors i treballadores immigrants, se segueix privant arbitràriament de la seva nacionalitat a milers de persones, s'imposen penes de flagell·ació, condemnes de mort i es persegueix de forma penal al col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals. "Tot això sembla incompatible amb els objectius d'Unicef, especialment amb el seu objectiu d'igualtat entre els gèneres", ha conclòs l'eurodiputat català.

stats