Barça
Esports Barça 26/07/2011

El Barça jugarà la final de la Copa Audi després de derrotar l'Internacional a la tanda de penals

Els blaugranes s'han classificat als penals (4-2) després que el partit acabés 2-2, amb gols de Thiago i Dos Santos per als blaugranes, i de Bolívar i Damião per als brasilers

Martí Molina
3 min
Jonathan Dos Santos celebra el seu gol amb Thiago, ja substituït

BarcelonaEl Barça jugarà la final de la Copa Audi després de derrotar a les semifinals a l'Internacional de Porto Alegre, en un partit que ha acabat amb empat a 2 i que s'ha resolt a la tanda de penals. Els blaugranes han estat més efectius, i amb un global de 4-2, han superat l'eliminatòria. El rival serà el Bayern, que ha eliminat el Milan en la segona semifinal, de nou des de el punt de penal. El paritt havia acabat 1-1, amb gols d'Ibrahimovic i Kroos.

En el segon test de pretemporada, els homes de Pep Guardiola han sortit amb més intensitat sobre la gespa, i s'han notat molt més còmodes sobre el terreny de joc al primer temps. L'equip ha començat a recuperar les bones sensacions de la temporada passada, si bé encara falten alguns ajustaments típics de l'inici del curs futbolístic. A més, l'equip encara té moltes baixes, com la dels internacionals que han jugat la Copa Amèrica i l'última incorporació, Alexis Sánchez. Tanmateix, al segon temps han arribat els canvis habituals durant la pretemporada i l'equip ha perdut ordre i claredat d'idees. Un fet que no ha desaprofitat el conjunt brasiler per empatar el partit per dues ocasions.

Els blaugranes han estat els clars dominadors del primer temps, i han gaudit de les millors ocasions de gol. El Barça ha tingut la pilota i ha combinat amb facilitat al mig del camp, apropant-se mica en mica a la porteria brasilera. L'Internacional ha cedit el control del matx i ha apostat per un plantejament defensiu, i sortint amb rapidesa al contraatac. Tanmateix, la defensa del Barça, ben col·locada i sempre atenta, ha impedit qualsevol acció del conjunt brasiler.

El primer gol ha arribat per mitjà de Thiago, que ha rebut a l'interior de l'àrea després d'una jugada d'estratègia en el llançament d'una falta. Ha estat una acció ràpida i de tiralínies que s'ha resolt amb una definició perfecta del migcampista. Un gol que ha arribat al quart d'hora de joc, i que ha deixat estabornit l'Internacional; fet que ha permès que els blaugranes dominessin encara més el partit.

Però les coses han fet un gir a l'inici del segon temps. El Barça ha introduït molts canvis a l'equip -per les rotacions de pretemporada- i això ho ha aprofitat l'Internacional per marcar el gol de l'empat, després d'uns primers minuts d'incertesa blaugrana. Bolívar ha aprofitat un rebuig de Pinto, en un desajust de la defensa blaugrana que no ha tapat els espais, i ha empatat al minut 55.

Mica en mica els de Guardiola s'han anat trobant més còmodes al camp i han tornat a dominar el partit, tot i que amb no tanta contundència com al primer temps. Així, al quart d'hora de la represa, Dos Santos ha rebut una pilota a l'àrea, amb espai per xutar, i no ha perdonat davant el porter Muriel. El Barça ha tingut la pilota, novament, i ha provat d'ampliar l'avantatge. Però qui ha marcat ha estat l'Internacional, poc abans d'acabar el partit. Damião, a la sortida d'un corner, s'ha avançat a la defensa i ha situat el 2-2 definitiu.

Als penals, el Barça ha estat més efectiu, anotant 4 dels 5 llançaments -només ha errat Jeffren-, i amb un global de 4-2 ha aconseguit el bitllet per a la final d'aquest dimecres, que jugarà o bé contra el Bayern o bé contra el Milan.

Barça 2 - Internacional 2 (4-2 als penals).

BARÇA: Valdés; Riverola, Busquets, Fontàs, Maxwell; Keita, Thiago, Iniesta, Afellay, Cuenca i Jonathan Soriano. També han jugat: Pinto; Abidal, Jeffren, Villa, Balliu, Dos Santos, Pedro, Carmona, Armando, Rosell i Espinosa.

INTERNACIONAL: Muriel; Nei, Bolívar, Rodrigo Moledo, Kléber; Bolatti, Tinga, Elton, Andrezinho, D'Alessandro; i Leandro Damião. També han jugat: Ricardo Goulart, Wilson Matías, Glaydson, Joao Paulo, Ze Maria i Lucas Roggia.

GOLS: 1-0, m. 15: Thiago Alcántara. 1-1, m. 55: Nei. 2-1, m. 63: Jonathan dos Santos. 2-2, m. 85: Leandro Damião.

ÀRBITRE: Felix Brych (Alemany). Targetes grogues a Rodrigo Moledo (m. 32), Busquets (m. 45) i Tinga (m. 68).

stats