BARÇA
Esports Barça 03/02/2011

Mascherano: “Si pensem en la final de Copa, tindrem problemes en la resta de competicions”

El migcampista parla de la seva sortida del Liverpool, comparada amb la de Fernando Torres. "No van cremar samarretes, però semblava que hagués matat algú"

Nuria García
2 min
Mascherano, amb Alves i Abidal, durant un entrenament. FCBARCELONA.CAT

BarcelonaEl migcampista del Barça Javier Mascherano s'ha mostrat content per jugar la final de la Copa del Rei. Tot i això, l'argentí ha deixat clar que ara cal deixar-la arraconada fins a mitjans d'abril. "Jugarem una final, però encara queden més de dos mesos per jugar-la. Sabem què generarà a mida que es vagi apropant, però tenim molts partits molt importants abans d'aquest", ha dit Mascherano, que ha afegit, sobre el Reial Madrid, el rival que es trobaran a la final: "La motivació és jugar la final. El rival ho magnifica tot, sobretot per als seguidors i per a la premsa, però si el rival hagués estat un altre, hauria estat una final igual". Tot i això, Mascherano ha avisat: "Si comencem a pensar ara en la final, tindrem problemes en la resta de competicions. Ahir a la nit ja vam tancar la Copa del Rei fins al 20 d'abril".

L'argentí és l'únic jugador de la primera plantilla del Barça que no ha vist porteria aquesta temporada. Mascherano ha dit que és el primer cop que es troba en aquesta situació i que dins el vestidor fan bromes al respecte. "Les bromes dins l'equip hi són i me les prenc com s'han de prendre. Els companys m'ho diuen amb estima, però no marcar no em treu la son, no em van fitxar per a això. Al llarg de la meva carrera no he marcat molts gols. Si arriben, ja arribaran i, si no, no passa res", ha comentat. A més, l'argentí està satisfet perquè últimament ha entrat més en l'equip. "Estic satisfet, no només pel tema dels minuts, sinó perquè em sento bé sobre el camp, em sento còmode, i això és el que més conforme em deixa. De res serveix tenir minuts si no els aprofites", ha recordat.

Sobre la Lliga, el migcampista ha dit que el més important ara per ara és mantenir la diferència i seguir depenent d'ells mateixos. "L'única manera de mantenir aquesta diferència és centrar-nos en nosaltres mateixos. Si la podem ampliar, millor, però es tracta del Madrid, un equip amb grans jugadors que lluitarà fins al final. Perquè les coses vagin com fins ara, la clau és anar guanyant partits, no només amb l'efectivitat que té l'equip, sinó també amb el seu joc", ha explicat Mascherano, que ha afegit: "No puc donar per fet res, ja que això és futbol i qualsevol cap de setmana pot passar alguna cosa. No som màquines, som humans, però no estic preocupat perquè no veig símptomes de relaxació. El nostre compromís passa per ser millors dia a dia".

Mascherano, que ha afirmat que la seva relació amb Busquets, amb qui es juga la titularitat, és molt bona, ha parlat també sobre el fitxatge de Fernando Torres pel Chelsea. En el seu dia, l'argentí, igual que Torres, va sortir del Liverpool "per la porta del darrere". "He parlat amb ell. Quan jo vaig marxar, no van cremar samarretes però semblava que havia matat algú. Que gent com ell, que ha fet coses importants pel Liverpool, hagi de marxar per la porta del darrere com tants altres que vam marxar és trist. Quan un jugador esportivament decideix donar una passa endavant perquè creu que és important i, des de la premsa i des del club fan creure a la gent que el culpable és el jugador, quan el club no ha presentat cap projecte important per fer que es quedés, és trist, però no em sorprèn", ha dit, seriós.

stats