BARÇA
Esports Barça 02/12/2011

Guardiola: "Som aquí per guanyar títols. Si jugues bé i no guanyes res, no és un consol"

El tècnic del Barça afirma que l'equip afronta "amb normalitat" estar per darrere del Madrid i que l'única preocupació que té "és seguir a un bon nivell"

Ara
2 min
Pep Guardiola, contra el Rayo.

BarcelonaEl Barça afronta aquest dissabte l'últim partit de Lliga –contra el Llevant– abans del partit contra el Reial Madrid. I és per això que Guardiola vol centrar-se en aquest partit. "Si els jugadors pensen més en el Madrid que en el Llevant, serà responsabilitat nostra. Cal centrar-se, ja parlarem del Madrid", ha afirmat el tècnic blaugrana, que ha reconegut que no els amoïna anar per darrere de l'equip blanc a la classificació: "Afrontem amb normalitat estar per darrere del Madrid. No és res nou al Barça".

Guardiola ha reconegut que "és millor estar davant que no darrere. Cal seguir sent al més regulars possible", ha comentat, i ha afegit: "Nosaltres som aquí per guanyar títols. Si jugues bé i no guanyes res, no és un consol". L'entrenador blaugrana ha comentat que, tot i sortir del Bernabéu a 9 del Madrid (en el pitjor dels casos), la Lliga no estarà acabada. "L'important és que nosaltres no ho pensem. Si pensés que és insalvable, us ho diria, però sento que queden molts partits. L'única preocupació que tinc és seguir a un bon nivell".

Respecte al partit de dissabte, Guardiola ha dit que admira "els jugadors del Llevant". "Porten molts anys a Primera. Són un equip molt fort", ha destacat el tècnic, que espera que els aficionats responguin i omplin el Camp Nou. "Sense el suport dels aficionats, ens costa més. Esperem que demà vingui molta gent al camp".

Sobre la targeta groga a Piqué, que farà que es perdi el partit per sanció –acumulació de cinc grogues–, Guardiola ha dit: "Si haguessin sancionat a Piqué amb dos partits ho hauríem acceptat. Les imatges són les que són. El comitè actua com ell creu. Si haguessin dit que el Gerard ha de descansar dos partits, n'hauria de descansar dos, si hagués dit tres, n'hauria descansat tres. Nosaltres acatem tot el que ens diuen". Guardiola ha afegit: "No fem entrenaments per forçar targetes grogues. Si ho preparéssim, no ho faríem així".

A més, el tècnic ha parlat de la nova norma de la Federació Espanyola sobre els jugadors que forcen grogues: "Si Piqué no coneixia la nova norma de sancions per forçar targetes, ara ja ho sap". Sobre Busquets, que està a una targeta de la sanció, el tècnic ha afirmat: "Si crec que el Busi ha de jugar, jugarà".

Guardiola ha dit que, tot i que el clàssic es jugui en una setmana, encara no té decidit qui jugarà contra el Llevant ni contra el BATE: "Decideixo els equips cada dia, en funció de la feina feta, la intuïció, els problemes... tots els jugadors poden jugar". D'aquesta manera, tampoc ha pensat encara com jugaran al Bernabéu: "Tinc fresc el record dels darrers partits amb el Madrid, però no he pensat com jugarem al Bernabéu. Cada tres dies tenim partits, no dono per a més. Vaig decidint dia a dia".

stats