Barça
Esports Barça 13/05/2011

Els jugadors no s'obliden del Madrid, parlen en català i es marquen com a objectiu Wembley

El públic del Camp Nou ha aplaudit especialment el gest d'alguns jugadors que han fet el discurs en català tot i no ser la seva llengua habitual, i ha esclatat quan els futbolistes han enviat missatges cap al Reial Madrid

Martí Molina
3 min
Eric Abidal, feliç, és mantejat pels seus companys avui al Camp Nou.

BarcelonaEls jugadors i tècnics del Barça no s'han oblidat del Reial Madrid en la celebració del títol de Lliga a l'Estadi. Alguns amb molta subtilesa, altres de manera més explícita, han enviat missatges dirigits al conjunt blanc, després dels múltiples atacs que han rebut durant la temporada.

Encara que el màxim rival esportiu del Barça no ha estat l'únic protagonista dels parlaments. I és que els jugadors han fet un esforç per parlar en català als aficionats, fins i tot els que no acostumen a expressar-s'hi. És el cas d'Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez, Abidal o Jeffren, entre altes. Alguns només unes paraules, altres el discurs sencer. Però en qualsevol cas un gest que han aplaudit molt especialment els aficionats culers.

El tercer protagonista ha estat Wembley. Els futbolistes, conscients de la importància d'aquesta competició i de l'estadi on es disputarà la final -on el Barça va guanyar la seva primera Champions- han enviat missatges d'ànim als seguidors, dient que tornaran a l'estadi el 29 de maig -l'endemà de la final- per celebrar l'hipotètic títol.

Carles Puyol ha estat el primer en parlar, i el primer en enviar un missatge cap al Reial Madrid. "Ens han atacat de tot arreu i ho continuaran fent. Però nosaltres seguirem fent la nostra: jugar a futbol, que és el que sabem fer", ha dit el capità. Un missatge que ha continuat Xavi Hernàndez, explicant que "No val la pena pensar en els demés, penseu en el Barça, aquest és el millor equip del món".

Però qui ha enviat el missatge més directe i sarcàstic ha estat el porter suplent Pinto: "Si alguna es pregunta per què (el Barça és campió), diguem-li-ho: perquè som els millors!".

La d'aquest divendres ha estat una celebració on molts jugadors han fet un esforç per expressar-se en català, tot i que no sigui la seva llengua habitual. Ha estat el cas d'Abidal -un dels més ovacionats- que ha agraït als aficionats "aquesta força que m'heu donat, que m'han servit per tirar endavant".

També ha parlat en català Dani Alves, qui ha assegurat estar "molt orgullós de formar part d'aquest grup. Aquí s'està demostrant que som més que un club. Perquè ara mateix estem aquí com una família, i no és per quedar bé, sinó que aquest club és una família. I jo em sento molt feliç de poder formar-ne part". Mentre Jeffren ha dit que "com a jugador del filial estic molt orgullós d'estar a aquest equip tant maravellós. En segon lloc, gràcies a tots vosaltres, als culers. Aquest títol de Lliga és a casa. Ara ens queda el que tots esperem: la Champions. Hem d'estar tots units per portar-la a casa i poder gaudir amb ella en aquest estadi tant increïble i meravellós".

De fet, la Champions ha estat al punt de mira de molts discursos. Com al de Busquets, que espera "tornar el dia 29". Un futoblista que, per cert, ha estat ovacionat pel públic, conscient que podria perdre's aquesta final si la UEFA li acaba imposant una sanció per presumptes declaracions racistes. Encara que una de les declaracions més emotives ha estat la d'Iniesta, que ha fet esclatar el Camp Nou quan ha dit: "Aquest any ha nascut la meva filla i li vull regalar la Champions"-

També Piqué, que ha dit als aficionats que "us vull veure tots aquí el dia 29". O Messi, que ha assegurat "guardar-se les paraules" per l'endemà de la final de Wembley. Mentre Pedro ha explicat que "ens queda un últim esforç, i el farem a la final de la Champions".

stats