BARÇA
Esports Barça 07/03/2012

El Barça passa als quarts de final de la Lliga de Campions amb un Messi estel·lar (7-1)

Festival dels de Guardiola al Camp Nou en la tornada dels vuitens de final, amb cinc gols de Leo Messi i dos de Cristian Tello davant del Bayer Leverkusen

Nuria García
Andrés Iniesta, Leo Messi i Pedro

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un nou triomf contra el Bayer Leverkusen i, sumat al triomf que va aconseguir en el partit d'anada (1-3), ha tancat el passi als quarts de final de la Lliga de Campions. El protagonista del partit ha estat, novament, Leo Messi, que ha marcat cinc gols i s'ha convertit en el primer jugador que aconsegueix cinc gols en un partit de Lliga de Campions.

Tot i l'avantatge que els blaugranes portaven del partit d'anada, els de Guardiola no han especulat i han sortit a controlar el partit. Les primeres ocasions, però, han arribat a pilota aturada amb dues faltes servides per Xavi. La primera (6') ha tocat a la tanca i ha anat a córner, mentre que la segona (12') ha sortit per sobre del travesser.

Després d'aquests avisos, Messi ha aconseguit obrir la llauna. Piqué ha recuperat la pilota en defensa i aquesta ha arribat a Xavi. El migcampista blaugrana ha fet una gran assistència a Messi i l'argentí ha superat el porter aixecant la pilota (24'). Amb el gol, el Barça ha seguit pressionant i Adriano, Pedro i novament Xavi han tingut opcions d'ampliar el marcador.

El Bayer només ha intimidat la porteria de Valdés amb una centrada de Kiessling (38'), però tot just després Messi ha ampliat distàncies en el marcador. Aquest cop, Iniesta ha assistit l'argentí, que ha controlat fora de l'àrea i, després d'entrar-hi, ha fet el segon (42'). Set minuts més tard, Messi aconseguia el 'hat trick'. Cesc l'ha assistit i l'argentí ha aixecat novament la pilota per sobre del porter.

De fet, l'inici de la segona part ha estat un autèntic festival del Barça, ja que quan només s'havien jugat deu minuts Tello ha fet el cinquè. Cesc ha fet una passada a l'esquerra, i des d'allà el jove extrem del filial ha superat Leno col·locant la pilota al pal llarg. En la següent jugada, Messi ha tornat a veure porteria, amb un gol de murri, i ha aconseguit un nou pòquer. Pedro ha fet una passada a l'espai, Leno no ha blocat i Messi, oportú, era allà per rematar al fons de la xarxa (58').

En el segon temps, Tello ha fet el sisè, el segon del seu compte particular i el sisè des que juga amb el primer equip. La jugada ha estat d'Alves i Tello ha tornat a superar Leno amb un gol similar al que ha aconseguit abans (61'). El festival blaugrana no s'ha acabat aquí i a cinc minuts pel final, Messi ha fet el seu cinquè gol després de rebre una pilota de Keita, amb un xut fort i potent.

En el temps afegit, Bellarabi ha fet el de l'honor per als alemanys abans del xiulet final de l'àrbitre.

BARÇA 7

BAYER LEVERKUSEN 1

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Adriano (Muniesa 62'), Xavi, Busquets, Iniesta (Tello 52'), Pedro, Messi i Cesc.

Bayer Leverkusen: Leno, Castro, Schwaab, Toprak, Kadlec, Reinartz, Rolfes, Augusto (Oczipka 62'), Bender (Schürrle 54'), Kiessling i Derdiyok (Bellarabi 54').

Gols: 1-0 (24') Messi. 2-0 (42') Messi. 3-0 (49') Messi. 4-0 (55') Tello. 5-0 (58') Messi. 6-0 (61') Tello. 7-0 (85') Messi. 7-1 (90') Bellarabi.

Àrbitre: S. Oddvar Moen (noruec). Targetes grogues: Rolfes (11') i Castro (44').