BARÇA
Esports Barça 05/04/2011

Guardiola: "Tinc la sensació que estem més fora que dins d'aquesta eliminatòria"

El tècnic diu que no li agrada el que veu: "Es parla poc del Xakhtar, la Lliga ja està feta, ja estem a semifinals, es menysté Txigrinski d'una manera impressionant..."

Nuria García
2 min
Pep Guardiola, entrant a la sala de premsa del Camp Nou.

BarcelonaPep Guardiola ha mostrat la seva preocupació després que hagi notat que l'entorn de l'equip no veu el partit d'aquest dimecres com un dels més importants de la temporada. "No m'agrada el que estic veient, la sensació no m'agrada gens, feia temps que no em passava. Tinc la sensació que estem més fora que dins d'aquesta eliminatòria", ha dit el tècnic, que ha afegit per explicar-se: "Es parla poc del Xakhtar, la Lliga ja està feta, ja estem a semifinals, es menysté Txigrinski d'una manera impressionant... És un gran equip, creieu-me quan us dic que és un equipàs. Són agressius, defensen bé, si els seus extrems han de defensar i fer de laterals ho faran els 90 minuts, els del davant són molt bons...", ha comentat.

Tot i això, ha mostrat confiança en els seus jugadors. "Crec molt en aquest equip. Lluitarem fins el final per aconseguir la Lliga, lluitarem per aconseguir la Copa del Rei i som un dels vuit millors equips d'Europa. Però les coses cal guanyar-se-les", mentre ha recordat que "a aquest nivell, els detalls compten molt". "Fa poc guanyàvem els partits per 2 o 3 gols de diferència i ara per un gol de diferència. Aquestes coses ja et fan posar en alerta", ha apuntat.

Per al tècnic és molt important aconseguir un marcador favorable en l'anada, comptant que la tornada serà a domicili. "Quan vas fora, és vital marcar i quan jugues a casa, és vital que no et marquin. Pot passar que et facin un gol, però cal sobreposar-s'hi. El resultat el marcarà el joc, però a Europa el factor camp és molt important".

Guardiola ha dit que no forçarà cap jugador. "No vull que es lesioni ningú, però si jugues a mig gas, el Xakhtar et passa per sobre. Necessitem els 11 jugadors a tope. Si deixes que els seus laterals s'incorporin al centre del camp, et belluguen molt i són molt perillosos" i, sobre Messi, ha explicat: "Veurem avui a l'entrenament com està, com respon a l'exigència de l'entrenament. És un partit important, però no el podem perdre. Tots sabem la importància que té en Leo per a nosaltres".

El tècnic ha recordat el partit de la Supercopa contra el Xakhtar i ha assegurat que els ha anat bé veure'l per preparar el partit de dimecres. "El partit de la Supercopa va ser molt dur per diverses raons: el camp estava impracticable, feia molta calor, ells són un gran equip i a més, estaven en un moment de la temporada més avançat que el nostre. Revisant el partit, que ens ha anat molt bé, crec que vam fer un bon partit i vam ser justos vencedors d'aquest partit".

Sobre l'afició, Guardiola ha reconegut que necessiten la seva ajuda. "Estaria bé que penséssim que ja és Champions. És un equip menys conegut i la gent pot pensar que es pot quedar a casa. Però si la gent té el somni d'arribar a les semifinals i d'arribar a Londres, els necessitem. Per arribar lluny en aquestes competicions, necessitem la gent. Sols no ho aconseguirem. El jugador percep quan té el suport de la gent. Si l'estadi s'omple, som molt forts".

stats