Barça
Esports Barça 16/04/2011

L'empat dóna tres quarts de Lliga al Barça

Amb aquest resultat, el Barça deixa gairebé sentenciada la Lliga; que poden aconseguir en el millor dels casos d'aquí a dues jornades, al camp de la Reial Societat

Martí Molina
2 min
Els jugadors del Barça celebren el gol de Messi de penal.

BarcelonaLa Lliga està pràcticament sentenciada. L'empat del Barça al Bernabeu fa que els blaugranes mantinguin l'avantatge de 8 punts més el gol average qua només falten 6 jornades pel final. Guardiola ha fet més gran la seva llegenda. I sumant un nou partit sense perdre contra els blancs, permet a l'equip centrar-se en la final de Copa i les semifinals de Champions.

Queden sis jornades pel final de la Lliga i el Barça té un calendari relativament assequible per acabar d'assegurar-se el títol de manera matemàtica. De fet, en el millor dels casos, els blaugranes ja poden proclamar-se campions d'aquí a dues jornades. Per aconseguir-ho, el Madird hauria de perdre els dos partits que disputa -contra el València a Mestalla i a casa contra el Saragossa- i el Barça sumar almenys quatre punts -juga a casa contra l'Osasuna i al camp de la Reial Societat-. I en el cas que els dos equips anessin sumant els mateixos punts, l'equip de Guardiola no s'asseguraria matemàticament el títol fins a l'avantpenúltima jornada, que visita el Llevant.

Calendari fins a final de temporada:

J. 33 BARÇA-Osasuna i València-MADRID

J. 34 R. Societat-BARÇA i MADRID-Saragossa

J. 35 BARÇA-Espanyol i Sevilla-MADRID

J. 36 Llevant-BARÇA i MADRID-Getafe

J. 37 BARÇA-Deportivo i Vila-real-MADRID

J. 38 Màlaga-BARÇA i MADRID-Almeria

Guardiola avisava abans del clàssic que l'equip “havia d'anar al Bernabéu a guanyar la Lliga”. I els seus homes li han fet cas. En una nova exhibició de futbol, el Barça ha tornat a derrotar el Madrid; una altra vegada a casa, i ha eixamplat encara més una estadística cada cop més escandalosa.

El de Santpedor aterrava a la primera banqueta del Barça la temporada 2008-09. L'equip aconseguia un triplet històric i podia derrotar el Madrid en els dos partits. El primer, al Camp Nou, per 2-0, en el primer partit de Juande Ramos a la banqueta blanca després de la destitució de Schuster. A la segona volta, el Barça s'imposaria en l'històric 2 a 6. La temporada passada els blaugranes també sumarien dues victòries. A la primera volta, al Camp Nou, un gol de Zlatan Ibrahimovic donava la victòria (1-0) als culers; mentre a la segona volta els blaugranes donaven un cop d'autoritat guanyant per 0-2. Mentre en l'últim precedent fins al partit d'aquest dissabte va ser la maneta al Camp Nou, en la primera visita de Mourinho com a tècnic blanc.

stats