CULTURA I FUTBOL
Esports Barça 16/01/2012

Escriptors com Jaume Cabré, Pere Gimferrer, Enric Casasses o Isabel-Clara Simó ajuden a crear la biblioteca dels jugadors de La Masia del Barça

El Barça ha presentat el seu Pla de Formació Cultural per als joves jugadors residents de La Masia, que tindrà la literatura com un dels punts forts

Ara
1 min
Els deu fenòmens del 2011

BarcelonaLa idea és oferir "als joves residents experiències culturals que enriqueixin la seva formació acadèmica i esportiva i els permetin gaudir de la música, de la lectura, de l'art o de les tradicions". En aquest capítol s'emmarca el conveni de col·laboració que el Departament de Cultura i el FC Barcelona han signat avui, a través del qual el FC Barcelona s'adhereix al Pla Nacional de Lectura (2012-16) 'Impuls de la Lectura: 100% lectors', engegat pel Departament, que cedeix 575 volums per al fons bibliogràfic de La Masia. Aquest fons bibliogràfic és per a ús dels residents amb la finalitat de promoure la lectura, l'estudi personal, l'alfabetització informacional i la cultura en general.

Per tal d'elaborar el llistat de títols que conformen aquesta primera selecció del fons bibliogràfic, el Departament de Cultura va proposar a onze autors que aportessin el seu criteri a l'hora de seleccionar les obres que integren el fons de la Biblioteca. Els escriptors són Jaume Cabré, Maite Carranza, Pere Gimferrer, Jordi Puntí, Enric Casasses, Gemma Lienas, Isabel-Clara Simó, Sílvia Alcàntara, Carme Torras, Lluís-Anton Baulenas i Carme Riera. Enciclopèdia Catalana i INEFC també han aportat publicacions que han considerat necessàries.

L'objectiu del conveni és crear l'esmentada biblioteca i difondre, promoure i fomentar la lectura. En el marc d'aquest pla també es presenta un mural de 18 metres quadrats (6 x 3 m) creat pel reconegut artista Sagar Forniés que presidirà l'aula magna de La Masia. L'acte ha comptat amb l'assistència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president del FC Barcelona, Sandro Rosell; el vicepresident institucional, Carles Vilarrubí; l'assessor cultural Josep Maria Prat, i el director de La Masia, Carles Folguera.

stats