BARÇA
Esports Barça 01/02/2011

El planter del Barça, el millor segons el comitè tècnic de Futbol Draft

Fins a un total de 22 jugadors blaugrana de 16 a 20 anys han estat seleccionats entre els 132 millors joves futbolistes del panorama estatal pel comitè tècnic del Futbol Draft

Redacció
2 min
Bojan no ha pogut celebrar cap gol.

BarcelonaEl Reial Madrid, amb 17 nominats, segueix l’estela del Barça com a club amb més representants. El comitè tècnic del Futbol Draft, integrat per membres de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), la Lliga de Futbol Professional (LFP), l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i el Consell d'Esports (CSD), han donat a conèixer la llista dels millors 132 joves futbolistes (16-20 anys) de l’Estat espanyol. I el Barça, amb 22 jugadors, és el club més representat.

Els joves blaugrana seleccionats en la present edició, la del 2011, del Futbol Draft són els següents: el porter Pol Ballesté (Juvenil B-Cadet A); els laterals drets Martín Montoya (Barça B), Albert Dalmau i Edu Campabadal (Juvenil A); els laterals esquerres Carles Planas (Barça B), Brian Oliván (Juvenil B) i Alejandro Grimaldo (Cadet A); els centrals drets del Barça B Marc Bartra i Sergi Gómez; els centrals esquerres Marc Muniesa (Barça B), Roger Riera i Pol Garcia (Cadet A); els migcampistes drets del filial blaugrana Oriol Romeu i Sergi Roberto, i el jugador del Juvenil B Nando Quesada; els migcampistes esquerres Rafa Alcántara (Barça B-Juvenil A) i Pol Calvet (Juvenil A-Juvenil B); l’extrem dret del Barça B Cristian Tello, i del Cadet A, Héctor Bellerín; l’extrem esquerre del Juvenil A Gerard Deulofeu; el mitjapunta del Barça B Thiago Alcántara i el davanter del primer equip del Barça Bojan Krkic.

Els 132 futbolistes nominats als premis Draft pertanyen a 28 clubs diferents. Entre ells destaquen el Reial Madrid, amb 17 futbolistes seleccionats, l’Athletic Club, amb 9, o l’Espanyol, el Sevilla i l’Atlètic de Madrid, amb 8 jugadors. Joves promeses exblaugranes com Rubén Rochina, des d'aquest dilluns jugador del Blackburn Rovers, o Iago Falqué (Vila-real B), Fran Mérida (Atlètic de Madrid), Dani Pacheco (Liverpool) i Ignasi Miquel (Arsenal) també figuren en aquesta relació dels millors 132 futbolistes de l’Estat d’entre 16 i 20 anys.

L'Espanyol, vuit escollits. I el Girona, un

L'Espanyol, per la seva part, ha vist escollits vuit jugadors del seu planter. Es tracta del porter Edgar Badia, els laterals Albert Blázquez, Ángel Martínez o Víctor Álvarez, els centrals Oscar Arroyo, Rubén Duarte i Jordi Amat, el jugador de Banda Cristian Tello i el davanter Álvaro Vázquez, a qui acaben de fer fitxa al primer equip. L'altre club català amb un representant és el Girona, amb Keko, un jugador de banda dreta nascut el 1991. Es dóna la curiositat que Cristian Tello està nominat com a jugador de l'Espanyol, tot i que el darrer estiu va canviar de club passant al Barça.

La llista de 132 futbolistes donada a conèixer pel comitè tècnic del Futbol Draft és la primera selecció que durà a terme aquest organisme. En els propers quatre mesos s’anunciarà el draft 77, és a dir, els 77 millors joves futbolistes dels 132 inicials, posteriorment el draft 55 i finalment el draft 33, que culminarà al maig amb una gala en què s’atorgaran els premis als millors tres onzes inicials (or, plata i bronze).

stats