Barça
Esports Barça 15/12/2011

El Barça, Messi i Abidal, nominats als premis Laureus

El club i els dos futbolistes estan nominats als Premis Laureus de l'Esport Internacional 2011, gala que se celebrarà a Londres el 6 de gener

Efe
2 min
Leo Messi.

BarcelonaEl Barça (Millor Equip de l'Any) i els seus jugadors Leo Messi (Millor Esportista Masculí) i Eric Abidal (Millor Reaparició) estan nominats als Premis Laureus de l'Esport Internacional 2011, gala que se celebrarà a Londres el 6 de gener que ve.

Messi es troba entre els candidats al Millor esportista masculí de l'any per tercera vegada consecutiva i el Barça, vigent campió d'Europa i de la Lliga espanyola, es troba entre els nominats al millor equip per quarta vegada.

El club català es disputarà el guardó amb la selecció neozelandesa de rugbi, els All Blacks, guanyadora de la Copa del Món; al vigent campió de l'NBA, els Dallas Mavericks; a la selecció anglesa de criquet, la número 1 mundial; a la selecció japonesa de futbol femení que va guanyar la Copa Mundial Femenina, i a l'equip de Fórmula 1 de Red Bull, vencedor del Campionat del Món de Constructors per segon any consecutiu.

De la seva banda, Leo Messi podria convertir-se en el primer jugador d'equip que guanya un Premi Laureus individual, el de Millor esportista masculí internacional de l'any.

En aquesta categoria també estan nominats el velocista jamaicà Usain Bolt, guanyador de dues medalles d'or en els Campionats del Món d'Atletisme; el número 1 del tennis Novak Djokovic, guanyador de tres 'Grand Slams' aquest any; el ciclista australià Cadel Evans, vencedor del Tour de França; i els alemanys Dirk Nowitzki, el primer europeu votat Jugador Més Valuós de la final de la NBA i Sebastian Vettel, que es va proclamar Campió del Món de Fórmula 1 per segona vegada consecutiva.

El lateral blaugrana Eric Abidal s'estrena en les nominacions i ho fa entre els aspirants a la millor reaparició esportiva, en guanyar la Lliga espanyola i la Lliga de Campions amb el conjunt blaugrana després d'estar dos mesos de baixa a causa d'una intervenció per extirpar-li un tumor en el fetge.

L'internacional francès lluitarà entre altres, amb el golfista espanyol Sergio García, que en les últimes setmanes es va proclamar campió de l'Open de Castelló i de l'Andalusia Màsters i va posar així punt final a tres anys sense títols.

Els Premi Laureus de l'Esport Internacional són els principals guardons del calendari esportiu internacional, quelcom així com una mena d'Oscar de l'Esport.

Els noms dels guanyadors els decideix l'Acadèmia Laureus, un jurat format per 47 dels millors esportistes masculins i femenins de tots els temps.

stats