Esports Barça 13/09/2011

Barça-Milan: duel equilibrat entre història i present

En total, sumen 11 enfrontaments, amb 4 victòries per cap i 3 empats. 14 gols a favor i 14 en contra. Igualtat màxima entre dos clubs que representen glòria present i històrica de la Lliga de Campions.

Redacció
2 min
Cassano i Aquilani celebren un gol contra el Lazio.

BarcelonaCatalans i italians, són dos dels clubs més grans de la història europea. El Barça per present, i el Milan per història, però, sigui com sigui, aquest vespre sobre el Camp Nou se citen 11 copes d'Europa.

I blaugranes i rossoneri no són en absolut clubs desconeguts. Des que la Lliga de Campions va substituir la Copa d'Europa, ambdós s'han vist les cares en fins a set ocasions, entre fase de lligueta, eliminatòria i la famosa final d'Atenes de 1994.

Encara que Zlatan Ibrahimovic es perdi per lesió el seu retorn al Camp Nou, l'espectacle promet: el Milan va ser precisament una de les primeres víctimes sonades del Barça de Ronaldinho, quan el brasiler va marcar un gran gol des de fora l'àrea al minut 89 per donar la victòria als culers per 2-1 a la lligueta de l'edició de la Champions de la temporada 2004-05. Abans, però, a Itàlia havia caigut amargament per 1-0. A més, cada cop que el Barça ha començat la fase de grups a casa, ha guanyat el partit. Fins i tot a la lligueta de semifinals de la Copa d'Europa 1991-92.

Més recent és el record del darrer cop que es van veure les cares, l'any que el Barça va guanyar la seva segona Lliga de Campions. Va ser a les semifinals, i Ludovic Giuly va marcar el camí de París amb el gol de la victòria a San Siro. A la tornada, 0-0, tot i que l'àrbitre, Markus Merk, va anul·lar un gol legal a Shevchenko que igualava l'eliminatòria.

Però el Barça també té els seus records amargs amb el Milan. Recordat i lamentat és el 4-0 que l'equip que llavors dirigia Fabio Capello va infligir a un Barça que arribava a la final de la Lliga de Campions confiat, però els italians també van deixar el Barça fora de la competició a la fase de grups la temporada 1998/99, després de vèncer al Camp Nou per 0-2. Aquest, però, va ser el darrer cop que els de Milà van guanyar a l'Estadi. A la tornada, 3-3 amb hat trick de Rivaldo, resultat insuficient per evitar caure a la lligueta per darrere de Milan i Leeds United.

I si anem encara més enrere, el Milan també va ser el botxí del Barça a la Supercopa d'Europa de l'any 1989 (1-1, 1-0), tot i que el primer xoc va caure del cantó del Barça: era l'any 1959 i la primera ronda de la Copa d'Europa. A Itàlia el Barça va guanyar 0-2 i a la tornada, 5-1 amb hat trick de Kubala.

En total, ambdós clubs sumen 11 enfrontaments europeus, amb 4 victòries per cada un i 3 empats. 14 gols a favor, i 14 en contra. Igualtat màxima entre dos històrics que, en cas que avui un o altre s'enduguin els tres punts, trobarà per fi un desequilibri. Si empaten, tot continuarà pendent d'un veredicte sempre provisional.

stats