Barça-Madrid
Esports Barça 29/11/2010

Una altra nit històrica al Camp Nou amb un nou repàs del Barça al Reial Madrid (5-0)

Guardiola ha guanyat la primera batalla a Mourinho amb una primera part fantàstica de possessió de pilota i defensa ferma davant la velocitat blanca

Albert Solé
Xavi, després del primer gol.

BarcelonaPep Guardiola no ha volgut fer invents estranys i ha decidit sortir al camp amb l'equip que tots els barcelonistes ja se saben de memòria. I Jose Mourinho, si no fos per la lumbàlgia d'Higuaín d'aquesta nit, també. L'única diferència sobre el dibuix habitual és l'entrada del francès Benzema per l'argentí.

Primera declaració d'intencions. Als 5 minuts Messi, a peu quiet, pica la pilota per sobre de Casillas, el supera, però l'estavella al segon pal. Primera gran ocasió del Barça.

Sense temps per respirar, Iniesta s'inventa una passada entre línies a Xavi entre els dos centrals, que, un cop sol davant Casillas, a un pam d'ell, li fa un barret majestuós (9') que es converteix en el primer gol de la nit.

Tot seguit el Madrid demostra que no està mort i que la velocitat és la seva gran arma. Valdés, però, treu una mà increïble per evitar l'empat. I dos minuts més tard, un altre contracop mortal el salva Abidal ficant la punta de la bota en el moment precís.

Però el Barça és molt Barça, i a través de la possessió va sotmetre el Madrid. En una d'aquestes ocasions, Villa es va escapar per la línia de fons i el seu xut el va rematar sol, entrant entre els dos centrals, Pedro, que torna a ser el de l'any passat.

Fins aquest moment el partit està sent un reflex del que són els dos estils de joc. I qui millor està fent la seva feina és el Barça.

I l'assetjament del Barça sobre l'equip de Mourinho ha seguit. U contra u de Pedro amb Casillas, però s'ha atabalat i ha perdut l'avantatge (27').

El Reial Madrid ha vist que amb aquest ritme no tenia res a fer i ha intentat trencar-lo provocant una batussa, que s'ha originat amb una empenta de Ronaldo a Guardiola, i llavors tots els jugadors del Barça han sortit a defensar el seu entrenador.

Dos minuts després, Ronaldo ha demostrat les seves qualitats amb una falta directa des de 30 metres que ha sortit fora fregant la base del pal, impossible per a Valdés si hagués entrat.

La primera part ha acabat amb un intercanvi de cops que podria haver acabat amb algun incident més, però el marcador ja no s'ha mogut més fins que Iturralde ha xiulat el descans. I en els primers minuts de la segona, Villa ha marcat dos gols seguits, en tres o quatre minuts, i ha posat el Barça líder, una situació que no canviarà si no s'espatlla res.

Mourinho ha vist que no tenia el control del mig del camp i ha tret del camp Özil per posar-hi Lass (la idea que li rondava pel cap durant la setmana i que no s'ha atrevit a fer d'entrada) i reforçar la parella Khedira-Xabi Alonso.

Als 2 minuts, però, Messi ja ha demostrat que ell no vol deixar el camp sense fer almenys un gol, i tot i que hauria pogut donar la pilota a Villa, ha preferit xutar sense encert. El rebot, però, l'ha recollit Villa, que ha intentat xutar sense angle a porteria buida, però un defensa ha desviat la pilota. I tot seguit Xavi ha xutat al lateral de la xarxa arrancant l'"Ui!" de la grada del Camp Nou.

El Barça ha continuat amb la seva idea de joc, fent un rondo gegant per tot el camp, malgrat el canvi tàctic de Mourinho. I la sentència no ha tardat gaire en arribar. Assitència de Messi sobre Villa, en línia amb Pepe, i l'asturià no ha fallat, superant per dalt Casillas.

Però aquest Barça en volia més, i un altre cop ha aparegut Messi, que avui ha preferit tornar a assitir Villa, que en carrera i amb l'exterior del peu dret ha superat el porter blanc un altre cop. Quart gol del Barça, i quart gol que encaixa el Madrid, que no en rebia quatre en contra des del 4-0 a Alcorcón.

Amb el Barça embalat, Busquets ha provat el gol de Pelé, però Casillas no s'ha deixat sorprendre. I és que el Madrid no ha tingut cap mena de capacitat de reacció i el Barça ha seguit pressionant la sortida de pilota dels de Mourinho com si fos el minut 1 de partit. El rondo ha sigut molt humiliant per als jugadors blancs.

El Barça volia el cinquè. Bojan l'ha tingut en un contracop, però s'ha entrebacat tot sol. I Messi no volia marxar sense el seu gol… Però la glòria del cinquè gol estava reservada un altre cop a un actor secundari, Jeffren Suárez. Fa 17 anys va ser Iván Iglesias.