BARÇA
Esports Barça 25/06/2011

Buscant la fotografia del president del Barça sense imatge

El director del Centre de Documentació i Estudis del Barça, Carles Santacana, ha demanat l'ajut de tothom per poder trobar una fotografia de l'únic president del Barça del que no se'n conserva cap

Redacció
2 min
El museu del Barça

BarcelonaEl Barça busca una de les fotografies perdudes de la seva història, la del president Josep Soler. Segons el director del Centre de Documentació i Estudis del Barça, Carles Santacana, “tenim un forat de documentació i, tot i que sigui un dels primers presidents de la història, ens agradaria poder-li posar cara i conèixer perfectament tots els presidents del Barça”.

Josep Soler va ser president del Barça en una època marcada per la inactivitat social de l'Entitat, l'acusat descens del nombre de socis (es va arribar a només 198) i la persistent crisi esportiva, sense cap títol guanyat, i amb alguna derrota molt dura, com ara un 10 a 1 encaixat a Bilbao. Tot i aquestes circumstàncies, el director del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona destaca la figura de Soler: “Sense ell segur que no haurien vingut els següents!”. Els següents serien Juli Marial, Vicenç Reig, Hans Gamper, etc. Segons Santacana, “de Josep Soler, en sabem pràcticament només el nom i poc més. Sabem que va ser president un any exacte: del 6 d’octubre del 1905 al 6 d’octubre del 1906. En aquella època era normal que els presidents fossin elegits només per un any”, explica Santacana, que afegeix un aspecte important: “Tenim constància que va ser elegit en una Assemblea”. Santacana fins i tot creu que Soler potser va jugar al primer equip, ja que en aquella època el Barça era un grup d’amics i era força comú que molts dels jugadors també fossin membres de la Junta. “És probable que fos el cas de Josep Soler, ja que hi havia dos Solers que jugaven al primer equip”, apunta Santacana.

El Barça, doncs, ha demanat l'ajut de qualsevol persona que conegui l'existència d'aquesta foto. Les persones que creguin que tenen alguna fotografia de Josep Soler es poden posar en contacte amb el FC Barcelona a través del correu electrònic del Centre de Documentació i Estudis: centre.documentació@fcbarcelona.cat. “Hi ha moltes persones que, de manera conscient o inconscient, a vegades tenen material valuós als calaixos de casa. És possible que algun descendent de Soler o dels altres presidents o jugadors de l’època tingui alguna fotografia on aparegui Josep Soler”. Una fotografia, doncs, que seria una gran troballa per al Club.

stats