BARÇA
Esports Barça 04/01/2012

El Barça supera l'Osasuna amb un gran Cesc i amb Messi, que tot i la grip, surt i marca (4-0)

Els de Guardiola superen l'Osasuna en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei amb dos gols de Cesc i dos més de Messi, que ha entrat en la segona part després de recuperar-se d'una grip

Cesc celebra un dels gols que ha aconseguit contra l'Osasuna.

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un important triomf contra l'Osasuna en l'anada dels vuintens de final de la Copa del Rei (4-0) i afronta amb tranquil·litat la tornada al Reyno de Navarra. Els de Guardiola han fet gairebé tota la feina en la primera part, en què Cesc ha marcat dos grans gols a passada de Xavi. El partit l'ha rematat Messi en la segona part, amb dos grans gols més.

Tot just començar el partit, un bon moviment de Cuenca entre línies l'ha acabat rematant Alves fora (5') abans que Cesc inaugurés el marcador. Xavi ha rebut la pilota i l'ha obert a l'esquerra, on hi era Cesc, que tot sol no ha perdonat i ha superat Riesgo amb l'interior del peu dret.

Però el migcampista d'Arenys no en tenia prou i cinc minuts més tard, ha fet el segon. Novament, Xavi ha passat una pilota a Cesc que, des de dins de l'àrea, l'ha picat per sobre de Riesgo en un gran detall tècnic.

Els de Guardiola han gaudit de moltes ocasions. Cuenca ha forçat un córner després d'una bona jugada individual per la banda esquerra (34') i, tot just un minut més tard, el porter de l'Osasuna s'ha hagut de llançar als peus de Pedro per treure-li la pilota dels peus quan l'encarava.

Riesgo també ha hagut d'enviar a córner una bona rematada d'Alves i, abans del descans, un xut de Xavi ha sortit fregant la creueta.

Al 58', Messi ha substituït Pedro i l'argentí ha començat a fer de les seves. La primera, quan Alves li ha passat la pilota dins l'àrea i, amb l'esquerra, ha intentat una rosca amb un toc suau que no ha entrat per poc (65'). Després, els blaugranes han reclamat un penal sobre l'argentí de Lolo i Damià, que l'han agafat de la samarreta. Més tard, amb una falta directa que ha rebotat en un defensa (71'). I després de tots aquests intents, per fi ha arribat el gol. Cesc ha centrat i Messi, que arribava des del darrera, ha marcat, de cap, el tercer.

Una de les poques arribades de l'Osasuna ha arribat al final. Els navarresos han intentat retallar distàncies amb una falta des d'uns 25 metres de la porteria que ha xutat Nekounam i que Pinto ha aturat amb seguretat (80'). Tot just dos minuts més tard, el mateix jugador ja tingut una clara ocasió per marcar, però el seu xut amb rosca ha marxat fora.

Però si Cesc n'havia marcat dos, Messi no podia ser menys. Xavi ha assistit per tercer cop en aquest partit un company, aquest cop a Messi, que ha rebut dins l'àrea, ha fet un petit retall i ha clavat la pilota al segon pal amb un xut de molta qualitat (90').

BARÇA 4

OSASUNA 0

Barça: Pinto, Piqué, Puyol, Mascherano, Busquets, Xavi, Thiago, Cesc (Keita 86'), Alves, Pedro (Messi 58') i Cuenca (Alexis 73').

Osasuna: Riesgo, Damià, Sergio, Lolo, Raitala, Cejudo (Lamah 67'), Nejounam, Timor, Annunziata (Ibrahima 83'), Roberto Torres (Puñal 70') i Lekic.

Gols: 1-0 (13') Cesc. 2-0 (18') Cesc. 3-0 (72') Messi. 4-0 (90') Messi.

Àrbitre: Fernández Borbalán (andalús). Targetes grogues: a Cesc (16'), Nekounam (26'), Cuenca (31), Sergio (43').