Barça
Esports Barça 04/12/2010

Crònica del desplaçament més caòtic de la història

Relat, minut a minut, de com ha viscut l'expedició del Barça una jornada que s'ha vist totalment capgirada per la vaga de controladors aeris

Toni Padilla
4 min
Pedro ha estat l'últim blaugrana en agafar el TGV

Barcelona/PamplonaEn cinc hores, el Barça va passar de volar a no volar. De jugar a dissabte, a jugar en diumenge i tornar a jugar dissabte. Va canviar de mitjà de locomoció, d'horari. Va ser atacat i criticat, i va fer malabarismes per trobar una sortida a una situació molt complicada. Finalment, el partit es jugarà avui. Una bogeria per tancar una de les setmanes més intenses en la història del club. Del 5 a 0, al desplaçament més caòtic. Fins i tot més que aquell davant del Ceuta o el de l'abril passat a Milà.

8'45 Aeroport d'El Prat. Els treballadors de l'agència de viatges RACC arriben a la Terminal 1. Al seu voltant, centenars de persones que han passat la nit sense dormir esperant vols que mai van sortir. Els treballadors reben instruccions de demanar als aficionats i periodistes que facin la facturació i accedeixen a la sala d'espera. Malgrat que no hi ha res confirmat, hi ha certa tranquil·litat. A la porta de l'aeroport, el RACC te llestos 2 autocars per si toca anar per carretera.

9'15 Camp Nou. Els jugadors arriben a l'estadi, on estan citats per esmorzar. El pla inicial es desplaçar-se cap a l'aeroport a les 9'30 del matí.

9'30 Els responsables del RACC i del club parlen amb les autoritats de l'aeroport, i aquestes confirmen que l'avió no podrà sortir a les 10'15 com estava previst, ja que la vaga dels controladors evitarà la sortida de cap vol fins a la 1 del migdia. Com a mínim.

10'30 Els jugadors segueixen a l'estadi. Els periodistes i els aficionats, a l'aeroport. Entre els aficionats, dos germans de Messi i ex-jugadors del club com Fusté, Zaldua i Chus Pereda que han quedat per dinar a Pamplona amb Zabalza.

11'00 Un portaveu de la federació afirma que si el Barça no arriba a Pamplona a les 20'00h no perdria els tres punts ja que es tracta d'un dia “anormal”. A mida que tots els equips de Primera es busquen la vida fent els desplaçaments per carretera, creixen els nervis a l'aeroport.

12'00 La federació es planteja ajornats diferents partits, entre ells el del Barça. L'Osasuna afirma que el partit s'hauria de jugar, i el seu jugador Juanfran afirma que en cas d'ajornar-se, “seria una vergonya”.

12'15 Davant les notícies de que no hi hauran vols fins les 7 de la tarda o fins diumenge, s'intensifiquen els rumors. Part de la premsa de Madrid critica la situació afirmant que el culpable de tot plegat és Guardiola. El club afirma que està en contacte amb la federació des de divendres, i que aquesta li assegura que no hi haurà penalització si finalment no pot viatjar. A més, el Barça defensa que havia rebut garanties de que es podria volar dissabte. L'Osasuna insisteix en que si la resta d'equips fan el viatge per carreterera, el Barça no te excusa. Guardiola ho vol evitar, ja que recorda el viatge en autocar davant de l'Inter i s'espera un partit molt físic.

13'00 L'hora marcada inicialment com la de la sortida del vol arriba i no hi han novetats. Poc després es decreta l'estat d'alarma, però aixó no assegura l'obertura de l'aeroport. El Barça proposa jugar el dia 15, i l'Osasuna no ho accepta. La federació proposa jugar diumenge, i l'Osasuna ho rebutja de nou. El Barça s'ho pensa tot i que no vol, ja que dimarts juga Lliga de Campions.

13'20 Els jugadors del Barça marxen cap a casa seva per dinar. Agafa força l'idea de que el partit es jugarà diumenge a les 5, i de que el Barça farà el viatge dissabte en tren i en autocar. L'idea agrada a la Federació i el Barça, que ho fan públic. Però indigna l'Osasuna, que afirma que no accepta el nou horari. Els jugadors del Barça i tota l'expedició queda citada a les 16:30 a l'estació de Sants. La idea es baixar-se a Saragossa i fer els darrers 170 quilòmetres en autocar.

14'00 El Barça afirma que el partit es juga diumenge a les 17.00. Els responsables del RACC treballen per aconseguir llits als hotels de Pamplona per a tothom.

15'05 La Federació, pressionada per la premsa i l'Osasuna, comunica al Barça que haurà de jugar avui. El club ho comunica al RACC, i l'agència reacciona ràpidament organitzant el viatge en menys d'una hora. L'Osasuna afirma que el matx es jugarà a l'hora prevista, les 20'00. A Barcelona es diu que l'horari es podrà variar en funció de l'horari d'arribada.

15'50 Els jugadors del Barça arriben a una estació de Sants caòtica perquè centenars de persones que s'han quedat sense avió busquen plaça als trens. Els mossos d'esquadra els fan arribar a la via 3, on s'han afegit dos vagons més al TGV Barcelona-Madrid.

16'00 Pedro gairebé perd el tren, que surt amb tres minuts de retard. El cos tècnic comunica als jugadors dins de vagó 12 que es facin la idea de que jugaran avui, però a les 22'00. El tren arriba amb puntualitat a l'estació de Lleida, i posteriorment a la de Saragossa, on l'espera un autocar.

17'45 L'expedició blaugrana arriba a Saragossa, on es troba a l'andana del costat la primera plantilla del Saragossa de futbol. Místers i Edmilson s'han saludat i després els de Guardiola han agafat un autocar que el trasllada finalment a Pamplona. Queden per endavant 170 quilòmetres, i la previsió és que l'equip cobreixi la distància en un parell d'hores.

18'40 L'autocar entra a la comunitat foral de Navarra i es calcula que arribaran cap a les 20 hores al Reyno de Navarra. A la mateixa hora el Barça penja un comunicat en el que detalla la seqüència dels fets, segons la seva versió; i culpa de tot a la RFEF.

19'50 L'autocar dels jugadors arriba a les rodalies de l'estadi, però queda bloquejat a pocs metres de l'estadi.

20'03 Finalment, l'autocar es pot obrir pas i l'expedició blaugrana entra a l'estadi de l'Osasuna.

stats