COPA DEL REI
Esports Barça 20/12/2010

Guardiola: “La por a perdre ens fa estar alerta”

El tècnic del Barça diu que estan a un bon nivell, però que encara poden millorar. Sobre l'Athlètic, explica que Llorente és important, però que tenen "alternatives"

Nuria García
2 min
Guardiola dóna indicacions als seus jugadors durant el darrer derbi.

BarcelonaEl tècnic blaugrana, Pep Guardiola, espera que l'equip pugui traslladar la bona dinàmica que porten a la Lliga a la Copa del Rei. Això no és un partit de Lliga, és la Copa, i és totalment diferent. El partit de tornada és el dia abans de Reis, tenim la tornada allà i a Bilbao farà molt de fred. Haurem de fer un molt bon partit perquè és un camp molt complicat", ha dit l'entrenador, que ha assegurat que "el que fa mantenir alerta els esportistes és la por a perdre". "Demà, fer un mal resultat, ens pot treure d'una competició", ha apuntat.

Guardiola creu que "cal gaudir del bon moment de l'equip", sap que encara hi ha marge de millora. "Ens queden moltes coses a fer. Seria molt pedant pensar que hem de fer moltes coses millor, perquè el nivell és molt alt, estic molt satisfet, però sempre hi ha petites coses que es poden fer millor. A més, hem d'estar atents per no caure", ha analitzat el tècnic.

L'entrenador no ha avançat quins seran els jugadors que entraran en la convocatòria per al partit de Copa, però ha enviat un missatge: "Si us penseu que ho guanyarem tot amb els onze jugadors que han jugat últimament, esteu equivocats. Tots són importants". Sí que ha valorat la baixa de Llorente a l'Ahtlètic: "Llorente és un jugador molt important, però han jugat sense ell alguns partits. No sé si la referència serà Toquero o posarà jugadors més dinàmics com Muniain. Crec que Llorente els condiciona molt el joc, però si no hi és, també tenen d'altres alternatives", ha afirmat.

Per a Guardiola, el 2010 ha estat un "molt bon any". "Ha hagut pocs lesionats de gravetat i els jugadors s'han comportat d'una manera excel·lent. A més, la gent s'ha sentit identificada amb l'equip". Com a contrapunt, el tècnic ha destacat que "les males decisions que hem fet, que han influït en l'equip", és la part negativa de l'any. "Tenim la sensació que la gent gaudeix del nostre joc. Han de saber que ens seguirem esforçant, però no sempre podrem fer aquest futbol. Una derrota, els estats anímics, les lesions de jugadors importants, decisions dolentes... tot pot canviar aquesta dinàmica. Hem de buscar com fer les coses millor per seguir millorant, perquè clar que hi ha marge de millora.

El tècnic, que ha eludit parlar de la seva renovació –només ha llençat un missatge als aficionats: "Que estiguin tranquils"– i de les declaracions de José Mourinho sobre els àrbitres, sí que ha parlat sobre la renovació de Bojan: "És una bona notícia perquè tindrem un jugador amb una bona projecció al nostre equip. Si està amb nosaltres és perquè confiem en ell. El seu treball i el seu talent és el que marca la diferència", ha dit Guardiola.

Sobre el planter, a més d'elogiar la tasca de Pedro –"és perfecte, acompanya a tots els jugadors que porten el pes de l'equip", ha dit–, Guardiola ha explicat que no creu que el club blaugrana cuidi més els joves futbolistes que la resta d'equips, el canvi és que ells tenen "la valentia de posar-los".

stats