BARÇA
Esports Barça 18/01/2011

Guardiola: “No és un partit per descansar ni per descarregar res”

El tècnic del Barça, que avui fa 40 anys, no se'n refia del Betis tot i el 5-0 de l'anada i s'emporta a Sevilla tots els jugadors disponibles del primer equip

Nuria García
3 min
Pep Guardiola dóna ordres durant el partit de Lliga contra el Màlaga.

BarcelonaPep Guardiola no se'n refia del Betis, tot i haver guanyat per un clar 5-0 en el partit d'anada dels quarts de final de la Copa del Rei al Camp Nou. Per al partit de tornada que els blaugranes jugaran dimecres a Sevilla, l'entrenador s'emporta tots els jugadors disponibles del primer equip. "No és un partit per descansar ni per descarregar res. És un partit per carregar moltes coses, per guanyar i per jugar bé", ha dit Guardiola abans d'afirmar: "Si ja ho tinguéssim fet no aniríem a Sevilla. Hem de ser molt curosos i estar molt atents. En molts partits, el Betis fa tres o quatre gols. Hem de tornar a fer un bon partit, no anem a defensar un resultat, sinó a guanyar un partit de futbol"

Tot i guanyar 5-0 en el partit d'anada i tenir l'eliminatòria gairebé encarrilada, Guardiola no ha fet una convocatòria amb jugadors del filial. Només ha cridat a un, Marc Bartra, per substituir la baixa de Puyol. "Si no fos el Betis, segurament sí que hauria agafat gent del filial, però amb el Betis no, és el líder de segona A, té recursos per generar ocasions".

El tècnic també ha parlat sobre la renovació de Thiago que, si bé la temporada vinent serà jugador del primer equip, no ha entrat en la convocatòria per anar a Sevilla. "Thiago ens ha acompanyat perquè volíem veure si ens podia acompanyar la propera temporada. Amb l'arribada de l'Ibi ell es queda a la graderia i és molt jove, necessita jugar. Ha de tenir el suficient ritme de competició, que jugui amb el filial per si algun dia el necessito", ha dit Guardiola, que ha avançat que Thiago jugarà amb el B i que, ara per ara, prefereix que s'entreni amb el filial perquè a Luis Enrique li agrada tenir a tots els jugadors a disposició per preparar els partits.

Guardiola ha negat que se li hagi tallat la progressió a Thiago. "Fa un any era juvenil i la temporada vinent estarà al primer equip. Si això és tallar-li la progressió... només ell, la seva voluntat, la seva paciència, li faran estar-se molts anys aquí. Ells són els que volen estar molts o pocs anys aquí", ha apuntat el tècnic.

L'entrenador també ha parlat de la seva renovació i, com sempre, s'ha mostrat tranquil. "Deixeu-me treballar amb normalitat. El club sap que no el deixaré tirat, és molt sòlid des de l'arribada de Laporta i ara amb els nous dirigents, a més els jugadors estan gairebé tots renovats i els que no, ara s'estan tancant, això és molt important. El president ja sap que dintre d'un temps ens asseurem i parlarem amb tranquil·litat. No li faré un lleig al club, però necessito el meu temps per veure les coses", ha dit el tècnic.

Guardiola, que avui celebra el seu 40è aniversari, ha explicat que els jugadors l'han felicitat i que ser jugador del Barça és "el millor record". A més, ha agraït l'estima que li té l'afició: "Des de la meva etapa de jugador, l'estima de la gent sempre ha estat molt gran", ha dit l'entrenador, que ha avançat, entre riures, que no convidarà a res a la plantilla: "Avui no els convidaré a res, toca aigua, que demà hi ha partit. Com sempre, amb l'staff dinarem junts i potser brindem amb cava".

Sobre la Lliga, Guardiola ha dit que encara no hi ha res guanyat. "Si algun equip té vides i més vides és el Reial Madrid. Tenir 4 punts d'avantatge és millor que tenir-ne 1, però encara queden 19 partits. Queda molt per lluitar, per jugar bé, per competir... si fos un altre equip, seria diferent, però sent el Madrid, cal lluitar", ha recordat.

stats