BARÇA
Esports Barça 21/12/2010

Guardiola: “Ens ha faltat profunditat, finor en els darrers metres”

El tècnic ha destacat la tasca defensiva de l'Athletic i ha afirmat que a San Mamés es viurà un partit "meravellós". "Anirem a Bilbao a guanyar", ha assegurat

Nuria García
2 min
Pep Guardiola dóna ordres durant el partit contra l'Athlètic Club.

BarcelonaDesprés d'empatar a casa en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei contra l'Athletic, el tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha destacat que al davant han tingut "un molt bon equip, que domina la Copa a la perfecció". El tècnic ha explicat que al Barça li ha faltat "una mica de profunditat, finor en els darrers metres".

"Si no hem estat capaços de fer gol és que no ho hem fet del tot bé. El rival ha estat molt bé en defensa i només ens han rematat un cop, a la sortida d'un córner de Gurpegui", ha dit el tècnic blaugrana. Sobre la tasca defensiva del rival, Guardiola ha explicat que no ha estat "senzill". "Quan els extrems segueixen els laterals, es converteix en una defensa de sis i no és fàcil. La Copa és diferent a la Lliga, ells han jugat sabent que hi ha un partit més, esperant el partit de tornada", ha dit.

Per a Guardiola, el partit de tornada serà "meravellós". "Anirem a Bilbao a guanyar. Caparrós ha dit que l'eliminatòria està al 50 per cent. Serà un partit preciós, amb San Mamés ple... A veure si els podem portar al terreny que ens agrada i podem passar a quarts", ha dit l'entrenador, que ha afegit: "És un repte més. És una meravellosa oportunitat. A veure si podem respondre a les expectatives i passar l'eliminatòria".

El primer equip ja marxa de vacances de Nadal i no tornarà fins el 29 de desembre. Tots menys Leo Messi, a qui Guardiola ha donat festa fins l'1 o 2 de gener. "És una decisió meva. Leo té una sensibilitat especial en alguns aspectes i vull que estigui el cap d'any amb la seva família", ha apuntat el tècnic. Així doncs, potser Messi no arriba a temps de jugar el partit de Lliga que el 2 de gener, a les 18 hores, enfrontarà els blaugranes amb el Llevant al Camp Nou. "L'ideal seria que el primer partit fos el 6 o el 7, perquè els jugadors poguessin passar el cap d'any amb les seves famílies, però si ens toca jugar el 2, jugarem el 2", ha dit Guardiola.

L'entrenador ha reconegut que aquesta setmana de festa els anirà bé. "Si convius amb els elogis sempre hi ha la possibilitat de caure", ha comentat.

El tècnic culer ha fet balanç del 2010. "Hem fet una quantitat increïble de punts. Ha estat un any que, a nivell de joc, ha estat molt bo. La gent que ens estima s'ho ha passat bé i els que els agrada el futbol també han gaudit. Ningú s'ha fet mal i el club és estable. Ha estat un gran any", ha conclòs Guardiola que, de cara al 2011, ha avançat que a l'equip l'esperen "uns mesos durs amb rivals molt forts" per superar.

stats