BARÇA
Esports Barça 14/05/2011

Guardiola: “Els rivals del Dépor no poden dubtar: volem guanyar. Però la nostra prioritat és Wembley”

El tècnic ja prepara les dues setmanes que resten per jugar la final de Wembley, però sense descuidar els dos partits de Lliga que queden: "Competirem fins el final"

Nuria García
3 min
Pep Guardiola.

BarcelonaAmb la Lliga al sac, el Barça rep el Dépor diumenge, la setmana vinent viatja a Màlaga i després ja només quedarà la final de Wembley. Guardiola ja ha començat a planificar les dues setmanes que queden per jugar la final de Wembley, però no per això deixarà de banda els dos partits de Lliga que resten.

El fet de tenir dues setmanes per preparar la final de Londres agrada Pep Guardiola. "Després de jugar diumenge tindrem dos dies i mig de festa. Vull que ni ens veiem, que no entrenem. Així després ens hi tornarem a posar per arribar de la millor manera possible a la final de Londres. Prefereixo arribar així que com vam arribar a Atenes. Tenim una setmana per preparar-ho, per desconnectar... potser arribem a Londres i el Manchester United ens marcarà quatre. Tot pot se", ha reconegut.

Tot i la relaxació en la que poden caure els jugadors, que fins el dia 28 ja no es juguen cap títol, Guardiola no té cap dubte respecte com arribaran els seus jugadors al partit decisiu: "Estic convençut que la gent arribarà bé i que competirà el millor que sap fer. Tot i això, competim contra un equip que, des que Sir Alex Ferguson el va agafar, ha mantingut un gran nivell".

Sobre el partit d'aquest diumenge contra el Deportivo, Guardiola ha estat clar: "Sempre és millor arribar a la final jugant bé. Serveix perquè els que juguen sovint segueixin fent-ho bé i perquè els que no han jugat tant demostrin que també. Demà tindrem un rival al davant que es juga el descens i hi ha d'altres equips que també ho fan, els hem de respectar. Que la gent que sigui del Saragossa, Osasuna, Màlaga... dels rivals del Dépor i el Dépor mateix sàpiguen que nosaltres lluitarem, no poden dubtar: volem guanyar. Però la nostra prioritat és Wembley”.

Les celebracions per la Lliga s'acabaran aquest diumenge, quan se li entregui a l'equip la copa de la Lliga: "Sempre que hem guanyat alguna cosa tan important com és una Lliga sempre ho hem celebrat molt bé. Aquestes celebracions sempre les fem amb la resta de gent, ells s'ho van passar bé i els jugadors també. Diumenge ens entreguen la copa de la Lliga i ens ve de gust celebrar-ho amb la gent. Competirem bé i a partir de dimecres ens centrarem en el partit del Màlaga i en la final".

El tècnic creu que ha de ser la gent la que decideixi perquè serà recordat l'equip: "Nosaltres ens emportarem moltes coses. El que serà recordat deixe'm-li a la gent, que siguin ells els que decideixin com s'ha comportat l'equip dins i fora del camp". Tot i això, és conscient que han fet feliços els culers: "Estic content, amb la satisfacció d'haver guanyat un títol important. Feia dies que veiem que el treball ja estava fet, però encara no havíem guanyat res. Estic content pels meus jugadors perquè hem fet passar bons moments a la gent del Barça i a la que li agrada el futbol, d'això es tracta".

L'equip és un grup molt unit, com van afirmar alguns blaugranes durant la celebració de Lliga: "És molt important que al lloc de treball t'hi sentis com a casa. No només ho diuen els jugadors, sinó els seus gestos del dia a dia ho demostren, es veu que se senten còmodes i que el grup és important. No només valen uns quants, sinó tots."

Respecte l'exemple d'Abidal, Guardiola ha estat clar: "A vegades necessitem alguna persona pública per fer exemple a una altra persona. L'ésser humà té uns límits que desconeixem. Hi ha molta gent que lluita cada dia. No només els jugadors de futbol són capaços de fer això, tothom ho pot fer. L'Abi és un molt bon exemple, és molt bo que ho hagi tirat endavant".

stats