BARÇA
Esports Barça 13/01/2011

El Barça de Guardiola iguala un rècord d'imbatibilitat que data del 1974

La golejada contra el Betis fa igualar el rècord d'imbatibilitat que datava de la temporada 1973-74. L'última derrota va ser l'11 de setembre, contra l'Hèrcules a casa

Redacció
2 min
Els blaugranes van aconseguir una nova golejada contra el Betis.

BarcelonaLa golejada signada pel Barça davant el Betis (5-0 en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei) li ha suposat a l'equip que entrena Josep Guardiola igualar el rècord d'imbatibilitat que datava de la temporada 1973-74, quan el Barça de Rinus Michels també va sumar 27 partits sense perdre.

L'última derrota fins ara en aquesta temporada data de l'11 de setembre de l'any passat, quan l'Hèrcules va guanyar al Camp Nou per 0-2.

Des d'aleshores, el Barcelona s'ha mantingut invicte en els 27 partits jugats en les diferents competicions: Lliga, Copa del Rei i Lliga de Campions. En aquest període de temps, els barcelonistes han aconseguit 22 victòries i 5 empats.

A la Lliga, després d'aquella derrota contra l'Hèrcules (0-2), es va produir un empat (1-1, Mallorca), també al Camp Nou. A partir de llavors, tot han estat victòries, 15 en total, entre elles les golejades contra el Sevilla, Reial Madrid i Reial Societat (5-0), així com les obtingudes a domicili a Almeria (0-8) i contra l'Espanyol (1-5).

A la Lliga de Campions, el Barça també va finalitzar la primera fase invicte. En els sis partits, els blaugrana van sumar quatre victòries i van cedir dos empats (Copenhaguen i Panathinaikòs).

A la Copa del Rei, els de Guardiola han sumat tres victòries i dos empats en els cinc partits disputats, l'últim ahir a la nit contra el Betis.

Aquests números suposen un calc dels aconseguits en la temporada 1973-74 per l'equip barcelonista entrenat per Rinus Michels i liderat des del camp per Johan Cruyff.

Llavors el Barcelona també va sumar 27 partits invicte. L'Atlètic de Madrid, quan els blaugrana ja s'havien assegurat el títol de la Lliga, es van encarregar d'acabar amb aquella ratxa.

Amb Guardiola, els blaugrana s'havien mantingut invictes en 20 partits durant la temporada 2008-09 (13 en Lliga, 2 en Copa i 5 en Lliga de Campions). En la campanya passada, la sèrie es va prolongar durant 16 partit.

stats