Barça
Esports Barça 29/04/2011

Batalla a la xarxa sobre l'autenticitat del vídeo de l'entrada de Pepe sobre Alves

Va tocar Pepe la cama d'Alves? Va merèixer la vermella? És el debat obert que està arrasant a les xarxes socials, que s'han omplert de vídeos que analitzen la jugada

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaPepe va amb molta força –probablement excessiva– a disputar una pilota dividida amb Dani Alves. És el minut 60 al Bernabéu, en la jugada que, per a molts, va decantar el partit a favor del Barça. Debats a banda de si és o no una entrada d'expulsió, de si Pepe toca primer pilota, de si Alves evita el contacte i exagera en la caiguda, no hi ha dubte que l'acció ha merescut moltes hores de dedicació a alguns usuaris amb bona traça en programes d'edició de vídeo.

El vídeo que inicia la polèmica el presenta Punto Pelota de matinada, després del partit.

Des d'aquest moment, YouTube s'omple de reaccions d'usuaris que busquen la presa exacte que demostri la seva versió dels fets. Aquest vídeo es qüestiona, a partir d'un recull dels principals punts de vista de la jugada, si Alves fa teatre o no. El so, però, sembla indicar que hi va haver contacte.

Alguns internautes hàbils amb els programes d'edició de vídeo i fotografia, disseccionen el muntatge de Punto Pelota i hi veuen indicis de manipulació. La seva argumentació és que hi falten alguns fotogrames i que la cama d'Alves i de Pepe s'ha desplaçat o escurçat de forma artificial. Una demostració suggereix la superposició de capes amb la imatge retocada; una altra que insinua que s'ha dividit en eixos la imatge i s'han doblat alguns gestos de la cama d'Alves.

Tampoc hi ha faltat la reacció d'alguns altres usuaris més irònics i, fins i tot, sàdics, que va molt més enllà i que miren de demostrar la brutalitat de l'entrada, retocant un final que, afortunadament, mai va tenir lloc.

stats