L'ACORD AMB QATAR FOUNDATION
Esports Barça 10/12/2010

La relació de Rosell amb l'Emirat de Qatar

La relació entre el Barça i Qatar neix ara, però en el passat ja tenim una forta relació entre Qatar i personatges claus del barcelonisme.

Toni Padilla
2 min
Pep Guardiola entra a l'estadi Reyno de Navarra de Pamplona davant de tota la premsa.

BarcelonaSandro Rosell ha estat clau en un dels projectes més ambiciosos de l'Emirat a nivell esportiu, l'acadèmia Aspire. Qatar fa anys que aposta fort per l'esport, amb el gran objectiu de classificar-se per un Mundial. Ja que no ho aconseguien jugant, finalment han aconseguit organitzar el del 2022 i la selecció ja sap que el jugarà. El problema és com tenir una selecció de nivell a un estat de menys d'un milió i mig d'habitants, la major part d'ells treballadors estrangers.

Si a Qatar no hi ha jugadors doncs, la idea és comprar-los. O fer-los. Ja fa temps que alguns estats de la zona del Golf Pèrsic han trobat una manera de guanyar medalles: nacionalitzar grans atletes africanes a canvi de garantir que, tant ell com les seves famílies, viuran com a reis. Sandro Rosell i el també català Josep Colomer van tenir en el seu moment la idea de ser els primers en fer una gran operació de recerca de talents a l'Àfrica i van iniciar la col·laboració amb Aspire, amb Nike posant-hi recursos. A travès de la marca “football dreams”, Rosell i Colomer van ser personatges claus en aquest projecte, i Colomer fins i tot va marxar a viure a Qatar. D'aquesta època daten els contactes del president a l'Emirat.

L'acadèmia Apire no fitxa grans futbolistes, sinó que els vol formar. Aspire és, doncs, una acadèmia que ha fet milers de proves a nens de diversos països africans (Senegal, Marroc, Sud-àfrica, Kènia, Ghana, Camerún i Nigèria), i selecciona els millors. A aquests se'ls proposa anar a viure a Qatar amb la seva família. Tots reben la nacionalitat i un nivell de vida de luxe. A canvi, els nens es formen dia sí, i dia també, amb bons tècnics. Són els internacionals de Qatar del futur. De moment, els resultats d'aquests nois són prou bons.

Rosell, de fet, ja havia col·laborat en el seu moment en teixir sinèrgies entre Apire i Unicef. Unicef treballa pels nens que tenen pocs recursos i Aspire té darrera empreses i un Emirat amb molts diners.

Pep Guardiola, de la seva part, també coneix Qatar. Va jugar a la seva lliga, a l'Al-Ahli de Doha, durant dues temporades. El de Santpedor també va ser ambaixador de la candidatura de Qatar pel Mundial del 2022, participant en un anunci.

stats