Barça
Esports Barça 30/04/2011

El Barça perd a Anoeta però manté les opcions de ser campió la jornada vinent

Thiago ha aconseguit avançar el Barça en la primera part, però al 71' Ifrán ha fet l'empat. Milito s'ha lesionat després de marcar un gol legal que l'àrbitre ha anul·lat per fora de joc i Xabi Prieto ha signat la remuntada de penal (2-1)

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el gol de Thiago.

BarcelonaEl Barça ha perdut aquest vespre tres punts que li haurien permès apropar-se encara més al títol de Lliga, el tercer consecutiu. Els de Guardiola, però, mantenen encara les opcions de proclamar-se campions la jornada vinent, ja que una derrota del Reial Madrid, combinada amb un triomf del Barça permetria als blaugranes celebrar el títol.

Thiago ha avançat el Barça en la primera part, però en deu minuts, Ifrán (71') i Xabi Prieto, de penal (81'), li han donat la volta al marcador.

L'onze ha estat revolucionari, amb molts canvis respecte als partits anteriors, i Guardiola ha apostat per molts nois del filial. Montoya, però, tot i sortir de titular, ha vist com havia de ser substituït per Alves després que Tamudo li fes una entrada i es lesionés. Keita ha gaudit d'una bona oportunitat per obrir el marcador (19'), però la pilota ha sortit desviada. Abans, Afellay i Messi també ho han provat, sense sort.

Abans de la mitja hora de partit, Thiago ha aconseguit superar Bravo, obrint el marcador a Anoeta. Xavi ha fet una passada vertical cap a Messi, que li ha deixat la pilota a Thiago. Aquest ha rebut i ha superat Bravo amb una bona rematada que, abans d'entrar, ha tocat el travesser (28').

En la segona meitat, el Barça ha seguit dominant, però la Reial Societat, conscient del que es juga, ha estirat línies, a la recerca de l'empat. Així, Ifrán ha aconseguit empatar el partit aprofitant una pilota morta dins l'àrea i superant Pinto per alt (71').

Al 78, Milito ha superat Bravo després de rebre una pilota des de la banda dreta i, de cap, ha aconseguit el segon. L'àrbitre, però, l'ha anul·lat per fora de joc. En aquesta jugada, Milito s'ha lesionat i l'ha substituït Busquets (76').

I al 81', l'àrbitre ha xiulat penal de Mascherano. Xabi Prieto no ha perdonat i ha marcat, de penal, el gol que significava la remuntada dels bascos contra el Barça.

REIAL SOCIETAT 2BARÇA 1Reial Societat:

Bravo, Carlos Martínez, M. González, Demidov, Estrada, Rivas (Zurutuza 68'), Markel Bergara (Elustondo 89'), Griezmann, Aranburu, Xabi Prieto i Tamudo (Ifrán 68').

Barça: Pinto; Montoya (Alves 13'), Piqué (Mascherano 61'), Milito, Fontàs; Xavi, Keita, Thiago; Afellay, Messi i Jeffren.

Gols: 0-1 (28') Thiago. 1-1 (71') Ifrán. 2-1 (81') Xabi Prieto, de penal.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (col·legi càntabre). Targetes grogues: Tamudo (11') i Estrada (49').