BARÇA
Esports Barça 03/05/2011

Al Barça mai li han remuntat un 0-2 a Europa

Cap equip li ha remuntat al Barça una eliminatòria a qualsevol competició europea després del 0-2 en el partit d'anada

Nuria García
2 min
Busquets, acusat Al migcampista l'acusen de fingir una agressió i d'insults racistes al brasiler Marcelo.

BarcelonaEl Barça disposa, a més del resultat d'anada i del factor camp a favor, d'una altra cosa que juga al seu favor en el partit d'aquesta nit: l'estadística. I és que mai li han remuntat un 0-2 en competició europea. Aquest avantatge és el que els de Pep Guardiola van portar-se del Santiago Bernabéu el passat dimecres i amb el que avui afrontaran la tornada.

Aquesta situació s'ha donat en set ocasions, i en totes elles el Barça, després d'un 0-2 a l'anada, va conservar l'avantatge i va passar l'eliminatòria europea.

El primer cop que el Barça va afrontar una tornada d'una eliminatòria europea amb un 0-2 a favor va ser la temporada 59-60, quan en la Copa Europa va aconseguir a Milà aquest resultat. El partit de tornada va acabar amb un contundent 5-1. Dues temporades més tard, la 61-62, a la Copa de Fires, es va repetir la situació amb l'Estrella Roja i en el segon partit, els blaugranes es van imposar per 4-1. Novament dos anys després, la temporada 63-64, amb el Shelbourne, novament un 0-2 en l'anada i, en la tornada, 1-0 pel Barça.

Ja en la dècada dels 80, a la UEFA, van haver-hi dos 0-2 en l'anada. El primer, la temporada 80-81, contra el Wanderers, amb un 1-0 en la tornada i, la 86-87, amb el Bayern Uerdingen, amb un 2-0 en el segon partit. Amb el FRAM, la temporada 89-90, a la Recopa, el Barça va encarrilar l'eliminatòria amb un 0-2 a favor en l'anada i, en la tornada, els blaugranes van tornar a guanyar, ara 5-0.

El curs 2000-2001 es va donar per últim cop abans que el que vivim ara aquesta situació. A la UEFA contra el Bruges, el Barça va guanyar 0-2 en l'anada i va empatar a un en la tornada al Camp Nou.

stats