COPA DEL REI
Esports Barça 18/01/2012

El Barça posa el joc i, amb una gran lliçó de futbol, remunta el partit al Bernabéu (1-2)

Els de Guardiola veuen com Cristiano Ronaldo avança el Madrid, però a la segona part els gols de Puyol i Abidal aconsegueixen capgirar el marcador en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei

N. García
Puyol celebra el gol que ha marcat al Bernabéu amb Xavi i Cesc.

BarcelonaEl Barça ha aconseguit remuntar el partit de quarts de final de la Copa del Rei al Santiago Bernabéu. Els de Guardiola, que han posat el futbol durant tot el partit –el Reial Madrid només ha xutat en una ocasió cap als tres pals– han vist com el Madrid s'avançava en el marcador, però han trobat recompensa en la segona meitat gràcies als gols de Puyol i Abidal.

El Barça ha començat el partit amb una alta possessió de la pilota, ha pres el control i ha dominat. Però tot i això, malgrat que els blaugranes aportaven el joc, el Reial Madrid, en la primera ocasió que ha tingut, ha inaugurat el marcador. Una passada en profunditat, l'ha rebuda Cristiano Ronaldo, ha fet una bicicleta davant de Piqué i ha superat Pinto per sota les cames amb un xut creuat (11').

Els de Guardiola han reaccionat al gol amb possessió, igual que abans, i han generat ocasions. Primer, un xut d'Iniesta que Casillas ha enviat a córner (13'), i tot just en la següent jugada, un cop de cap d'Alexis que ha picat al travesser mentre Casillas feia l'estàtua.

Messi, que no ha estat al seu nivell habitual en la primera part, ha provat sort amb un xut creuat que Casillas ha enviat a córner (25') abans que Iniesta centrés buscant Cesc, però la defensa ha refusat.

L'àrbitre ha xiulat un fora de joc inexistent d'Alexis quan el xilè es quedava sol davant Casillas (39'), i, en l'últim minut abans del descans, Cesc ha buscat l'empat amb un xut que ha sortit molt desviat.

Durant la segona part, la tònica del partit no ha canviat. El Barça ha seguit movent la pilota, removent i generant ocasions. I així ha arribat l'empat. Xavi ha servit un córner i Puyol, des del darrere i tirant-se en planxa, ha superat de cap Casillas (48'). Tot just tres minuts més tard, Iniesta ha rematat al pal després que la pilota toqués Sergio Ramos (51'). L'àrbitre però, no ha donat córner i Casillas ha servit de porteria.

El Madrid semblava donar per bo l'empat mentre Mourinho ha fet els primers canvis i ha donat entrada a Özil i Callejón. Precisament ha estat aquest últim el que, tot just sortir, ha fet falta sobre Messi. Amb l'argentí al terra, Pepe ha fet de les seves: li ha trepitjat la mà.

Tot just després, al 77', Abidal ha aconseguit capgirar el marcador. Messi ha fet una gran assistència cap al francès, que dins l'àrea ha controlat amb el pit, i, amb un xut creuat, ha superat Casillas, que no ha pogut fer-hi res.

A les acaballes, el Madrid ha intentat empatar el partit, però la precipitació, unida a la seguretat del Barça en defensa i al nerviosisme del Bernabéu, han fet que el Barça encari la tornada dels quarts de final al Camp Nou dimecres vinent amb optimisme.

REIAL MADRID 1

BARÇA 2

Reial Madrid: Casillas; Altintop, Sergio Ramos, Carvalho, Coentrao; Pepe (Granero, min. 80), Xabi Alonso, Lass (Özil, min. 66); Higuaín (Callejón, min. 66), Cristiano Ronaldo i Benzema

Barça: Pinto; Álves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi (Thiago, min. 86), Iniesta; Cesc (Cuenca, min. 88), Messi i Alexis (Adriano, min. 82)

Gols: 1-0, min. 11: Cristiano. 1-1, min. 49: Puyol. 1-2, min. 76: Abidal

Àrbitre: Muñíz Fernández (Comitè Asturià). Ha amonestat Pepe (17'), Coentrao (60'), Callejón (68') i Carvalho (87') per al Reial Madrid; i Piqué (20'), Busquets (55') i Puyol (79') per al Barça.