FUTBOL
Esports Barça 06/07/2011

El Barça i el Reial Madrid van ser els clubs amb més controls antidopatge la passada temporada

El Reial Madrid va passar controls en nou partits: sis de Lliga i tres de Copa del Rei, i el Barça en vuit partits: cinc de Lliga i tres de Copa

Redacció
1 min
Tranquil·litat Els blaugranes -d'esquerra a dreta: Messi, Busquets, Alves i Xavi- descansen durant un entrenament.

MadridEl Barça i Reial Madrid van ser els clubs que més controls de dopatge van passar durant la temporada 2010-2011, segons la memòria d'activitats presentada a l'Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que xifra entorn de 1.151 el nombre d'anàlisis realitzades al futbol espanyol.

A Primera divisió es van fer controls en 119 partits, que van afectar 238 jugadors i a Segona A es van realitzar 109 anàlisis a 218 futbolistes.

El Reial Madrid va passar controls en nou partits: sis de Lliga i tres de Copa del Rei, i el Barça en vuit partits: cinc de Lliga i tres de Copa, igual que el València, encara que els de l'equip valencià van ser tots en la competició lliguera. El Deportivo de la Corunya els segueix amb controls en set de partits, un d'ells de Lliga.

A Segona divisió els clubs que més controls van passar van ser el Cartagena i l'Elx, tots dos amb set, tots ells en Lliga.

Les dades de la RFEF mostren també que 22 jugadors de la selecció absoluta van passar controls fora de competició dues vegades, el 31 d'agost i el 5 d'octubre de l'any passat a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.

La selecció sub'21, recent campiona d'Europa, va passar tres controls per sorpresa el 2010, el 5 d'agost a Madrid, el 31 d'agost a Oliva i el 4 d'octubre a Las Rozas.

També es va sotmetre a un control fora de competició, el 17 d'agost de 2010, la selecció femenina sub'17, que un mes després va aconseguir la medalla de bronze en el Mundial de la categoria disputat a Trinitat i Tobago.

stats