MUNDIAL DE CLUBS
Esports Barça 18/12/2011

Monòleg del Barça per tornar-se a proclamar campió del món (0-4)

Els de Guardiola guanyen el seu segon Mundial de Clubs amb un partidàs davant un Santos desaparegut amb dos gols de Messi i un de Xavi i de Cesc

Nuria García
2 min
Els jugadors del Barça celebren el tercer gol aconseguit per Cesc.

BarcelonaNo hi ha hagut color. El Barça ha passat per sobre del Santos brasiler, al qual ha golejat en la final del Mundial de Clubs. Els blaugranes han fet una primera part espectacular, amb la qual han aconseguit proclamar-se campions del món. Guardiola, que no tenia ni Villa ni Alexis, ha demostrat que sense davanters purs també es poden guanyar els partits i fer gols i bon futbol.

El Barça ha necessitat poc temps per començar a dominar el marcador. Els de Guardiola han aconseguit el domini de la pilota ben aviat i després de dos intents de Thiago i de Messi, l'argentí ha fet el primer gol. Novament s'ha demostrat la gran connexió que hi ha entre Xavi i Messi. El migcampista de Terrassa ha fet un gran control i ha assistit l'argentí, que ha aixecat la pilota per sobre del porter (16').

Només set minuts més tard, era Xavi qui feia el segon. El migcampista ha agafat la pilota a la frontal de l'àrea i des del punt de penal ha superat Cabral. El Santos s'anava fent petit i només s'ha apropat a la porteria blaugrana amb un xut de Borges que Valdés ha blocat sense problemes excessius. Cesc ha rematat al pal (28') abans de fer el tercer. Messi ha centrat dins l'àrea i després d'una rematada de cap de Thiago, Cesc ha tornat a superar Cabrai abans que l'àrbitre xiulés el camí de vestidors.

Després del descans, les ocasions del Barça han seguit succeint-se. Alves, Cesc i Iniesta, en només deu minuts, han xutat contra la porteria de Cabral. El Santos només ha intentat retallar distàncies amb la seva millor ocasió en tot el partit. Neymar ha rebut una passada llarga i el davanter brasiler ha encarat porteria rebent la pressió d'Abidal. Tot i això, ha aconseguit arribar a la porteria de Valdés, que ha estat fantàstic desfent l'ocasió.

El ritme del partit ha caigut amb el pas dels minuts. El Barça ha seguit tenint la pilota i apropant-se a la porteria de Cabral, mentre que el Santos seguia corrent darrere la pilota. Al final, els de Guardiola han acabat fent grans rondos per tot el camp, passant-se la pilota els uns als altres. Fins que Messi ha tornat a aparèixer per fer-ne una de les seves. Alves ha assistit Messi, que ha fet una jugada marca de la casa per deixar assegut el porter amb un toc amb l'esquerra i marcar amb la dreta (82').

SANTOS 0

BARÇA 4

Santos: Cabral; Danilo (Elano 30'), Dracena, Bruno, Durval; Léo, Arouca, Henrique, Ganso (Ibson 82'); Borges (Alan Karec 78') i Neymar.

Barça: Valdés; Alves, Piqué (Mascherano 55'), Puyol (Fontás 84'), Abidal; Busquets, Xavi, Thiago (Pedro 78'), Cesc; Iniesta i Messi.

Gols: 0-1 (16') Messi. 0-2 (23') Xavi. 0-3 (44') Cesc. 0-4 (82') Messi.

Àrbitre: Ravshan Irmatov (Uzbek). Targetes grogues: a Piqué (37'), Mascherano (70'), Ganso (73') i Dracena (78').

stats