BARÇA
Esports Barça 09/05/2011

Valdés: "Per tot el que ha passat aquest any, té molt valor aquesta Lliga"

El porter comenta que li és "igual" el que es digui des de Madrid sobre possibles 'villaratos': "A nivell general, el Barça s'ha imposat en tot al Madrid. La llàstima va ser la final de Copa", i ha apuntat: "Cada temporada serà més difícil, pitjor encara"

Nuria García
2 min
Víctor Valdés va complir contra l'Osasuna el seu partit 400 com a porter del Barça.

BarcelonaVíctor Valdés té confiança màxima en els seus companys. És per això que confia que el Barça guanyarà la Lliga i espera que, també, la Lliga de Campions. Per ell, aquesta seria la temporada perfecta. "Tenim molta confiança que la final de la Champions sigui al nostre favor, anem confiats", ha dit Valdés.

Sobre la Lliga, que està a punt de caure, ha comentat: "Ha estat un any molt intens, perquè molts no ens vam poder recuperar a causa del Mundial, però vam agafar el ritme ràpid. Per tot el que ha passat aquest any, té molt valor aquesta Lliga, però no està guanyada encara, ens falta un punt". Valdés ha explicat que li és igual quan es guanyi la Lliga (si dimarts, dimecres o diumenge), però que s'ha de celebrar.

"És igual quan es guanyi, l'important seria guanyar la Lliga. Li donem el màxim valor", i ha afegit: "Al marge que hi ha una final a Wembley important, si aconseguim aquest títol s'ha de celebrar al màxim: tant nosaltres com nosaltres amb l'afició. M'és igual quan es guanyi, com més aviat millor. Les celebracions no poden ser premeditades. Cal celebrar-la al màxim i, si és amb la nostra afició, a gaudir-ne". A més, ha comentat que li és "igual" el que es digui des de Madrid sobre villaratos: "A nivell general, el Barça s'ha imposat en tot al Madrid. La llàstima va ser la final de Copa", i ha apuntat: "Cada temporada serà més difícil, pitjor encara".

Sobre els premis individuals que poden aconseguir els jugadors (ell i Messi), i també sobre superar el rècord dels 99 punts en una temporada, Valdés ha estat clar: "Els 100 punts no són un objectiu per a nosaltres, igual que el Pitxitxi o el Zamora. El que queda per a la història d'aquest equip és el que aconseguim com a equip. Seria bonic que, al marge dels títols col·lectius que hem aconseguit, aquest equip passi a la història per la filosofia del mister i pel nostre joc. Amb el temps arriben per la qualitat dels jugadors. Leo té talent i quan ha de marcar marca, quan ha d'ajudar els companys els ajuda i quan ha de defensar, també ho fa".

Per ell, en cas d'aconseguir el Zamora, el premi és el reconeixement a l'equip, a la seva defensa. "He tingut la sort de guanyar-ne diversos i és un reconeixement a la defensa, des del primer fins a l'últim. És la part del darrere i durant l'any no se li dóna la importància que té. És un trofeu molt bonic, una manera de donar-li les gràcies als companys que estan patint amb tu".

De cara a la final de Wembley, Valdés espera que el recurs del Barça per Pinto vagi endavant i pugui tenir al seu costat el seu company. "Em sap greu, ja em va saber greu que no pogués ser a la gespa del Camp Nou el dia de l'eliminació del Madrid a les semis. Espero que, si es recorre, surti al nostre favor. És el meu company i m'agradaria que ho visqués amb nosaltres".

stats