SOLIDARITAT
Esports Barça 31/01/2012

La Fundació FC Barcelona i Intervida signen un acord per a la gestió dels centres XICS internacionals

La Fundació FC Barcelona i Intervida han presentat un acord de col·laboració pel qual aquesta ONG especialista en educació infantil, passa a gestionar els XICS del Senegal, Burkina Faso, Mali i l'Equador

Ara
2 min

BarcelonaLa presentació ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el vicepresident primer de la Fundació FC Barcelona, Ramon Pont, el director general d'Intervida, Marcel Abbad, i el director general de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, Santiago Ballester. Amb aquesta entesa, que tindrà una durada de tres anys, la Fundació FC Barcelona posa en mans d'una entitat de cooperació internacional experta en educació la gestió d'aquests centres que ofereixen formació en valors als nens i nenes a través de l'esport, així com reforç educatiu i psicosocial.

Aquests centres, que continuaran anomenant-se XICS, estan situats al barri Las Cumbres de Portoviejo, a l'Equador; a Richard Toll, al Senegal; al barri de Bogodogo d'Ouagadougou, a Burkina Faso; i al barri Téléphone Sans Fil de Bamako, a Mali. En total, 680 nens i nenes que viuen en aquestes zones, caracteritzades per la manca de serveis bàsics, assisteixen a aquests centres oberts i reben educació no formal, reforç escolar, classes d'alfabetització i informàtica. Els beneficiaris també duen a terme activitats esportives i culturals i se'ls ofereix seguiment mèdic i una aportació nutricional.

Intervida treballa per la infància prioritzant l'àmbit de l'educació, ja que entén que és l'eina més efectiva de lluita contra la pobresa i centra la seva acció a assegurar l'accés a una escolarització gratuïta i obligatòria, així com a millorar la qualitat educativa. L'educació dóna una oportunitat als nens i les nens, ja que els dota de coneixements i habilitats que, a més d'incrementar els seus nivells de confiança i autoestima, són eines que els permetran millorar la seva vida present i futura.

Aquest acord de col·laboració entre la Fundació FC Barcelona i Intervida que avui es presenta és el primer pas d'una entesa entre les dues fundacions que seguirà desenvolupant-se en un futur en termes d'esports i valors. Els altres tres centres XICS pertanyents a aquesta xarxa, situats al Marroc, a Santa Coloma de Gramenet i al Carmel (Barcelona) continuen sota la gestió de la Fundació.

stats