Barça
Esports Barça 12/04/2011

El Barça supera la prova del Xakhtar (0-1) i ja espera el Reial Madrid a les semifinals

Messi ha marcat el gol del Barça i Guardiola, que ha assajat amb Mascherano de central, ha buscat minuts de descans per a Xavi, Piqué i Villa a la segona meitat

à. G.
Pinya blaugrana per celebrar la victòria a Ucraïna / AFP

BarcelonaEl Barça ha superat la prova del Xakhtar (0-1) i s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga de Campions, on ara espera el Reial Madrid. El conjunt de Pep Guardiola, que ha assajat amb Mascherano de central, ha sabut aprofitar el gol de Messi per guanyar, també, el partit de tornada de l'eliminatòria.

Xakhtar i Barça han començat el partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions. El tècnic fa jugar Mascherano a la posició de central. En qualsevol cas, el tècnic blaugrana no ha reservat cap jugador, a excepció de Pedro, que tot i estar a punt per jugar s'ha quedat a la banqueta per precaució.

El Xakhtar ha disposat d'una bona oportunitat per avançar-se al minut 7, però Víctor Valdés ha aturat el llançament de Douglas Costa des de dins de l'àrea. Els minuts han anat passant i el Barça ha controlat el partit, tot i que en la primera mitja hora no ha tingut gaire protagonisme ofensiu per generar ocasions.

Passat el minut 30, el Barça ha començat a crear perill. Adriano i Messi han disposat de dues oportunitats, però Pyatov s'ha mostrat segur. El primer gol ha arribat al minut 42 i ha estat obra de Leo Messi.

A la segona part el Barça ha tractat de mantenir el control de la pilota, així com d'evitar possible targetes grogues. Pep Guardiola, a més, ha donat alguns minuts de descans a jugadors com Xavi , que ha deixat el seu lloc a Pedro (minut 65), Piqué, que ha deixat pas a Milito (minut 69), o Villa, que ha descansat gràcies a Jeffren (minut 74).

El Barça ha sabut controlar la recta final del partit per evitar-se ensurts i garantir-se la victòria.

Xakhtar, 0: Pyatov, Kobin, Ishchenko, Rakitskiy, Shevchuk, Hübschman (Fernandinho, minut 69), Jadson, Mkhitaryan, Willian, Douglas Costa (Eduardo, minut 57) i L. Adriano (Moreno, minut 65).

Barça, 1: Valdés, Dani Alves, Piqué (milito, minut 69), Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi (Pedro, minut 65), Keita, Messi, Villa (Jeffren, minut 74) i Afellay.

Gol: Messi (minut 42).

Àrbitre: Florian Meyer. Groga als locals Ishchenko i Mkhitaryan, i al visitant Milito.