BARÇA
Esports Barça 23/02/2011

Xavi: "És una ximpleria pensar en el triplet. Només pensem a seguir competint"

El migcampista blaugrana, lesionat al soli de la cama dreta, ha d'estar entre set i deu dies de baixa, però no es descarta per jugar dimecres contra el València

Nuria García
3 min
Xavi lluitant per la pilota amb el Kun Agüero / EFE

BarcelonaXavi Hernández es perdrà el partit de dissabte a Mallorca per lesió. El migcampista va patir en el partit contra l'Athletic unes molèsties i, per això, en un principi, haurà d'estar entre set i deu dies de baixa, tot i que el de Terrassa no es descarta per al partit de dimecres de la setmana vinent a València. "És una petita lesió. Ja la vaig patir l'any passat. Vaig notar alguna molèstia en el partit de diumenge. És una lesió petita, veurem com evoluciono, però no hi hauria d'haver cap problema per jugar a València", ha afirmat el migcampista, que ha reconegut que dependrà de les seves "sensacions" per saber quan es pot reincorporar.

El jugador, que l'any passat va jugar lesionat, ha explicat que ell sempre vol estar a disposició de l'entrenador, però que cal ser "racional". "Les lesions són fruit de la casualitat o de la sobrecàrrega de partits que acumulem. Són lesions petites, no de llarga durada, a excepció de la de Jeffren. Són petites lesions, poc importants, que entren dins de la normalitat", ha dit Xavi, traient ferro a l'acumulació de lesionats a la plantilla.

Amb Valdés, Puyol i Xavi lesionats serà, doncs, el torn dels teòrics suplents. "No és cap prova, la majoria hem jugat minuts i tots hem estat importants. L'altre dia va jugar Pinto i ho va fer fenomenal. Cal confiar en aquest grup perquè en les últimes temporades tothom ha rendit, independentment de si han jugat més o menys minuts", ha confessat Xavi.

Sobre el nivell de l'equip, el migcampista creu que el Barça ha estat molt superior als seus rivals últimament, tot i haver empatat o perdut partits. "Sé que la gent tendeix a ser molt resultadista, però tinc la sensació que som superiors al rival. El problema és que hem empatat i hem perdut i la gent només es queda amb el resultat". A més, Xavi ha reconegut que no miren cap altre equip: "No mirem cap al Madrid ni cap altre equip. Nosaltres ens mirem només a nosaltres. Pensem que estem en un gran nivell de joc i de resultats, depenem de nosaltres mateixos i estem contents de com estan les coses".

Respecte a les tres competicions en què s'estan jugant els títols, Xavi ha estat clar: "És una ximpleria pensar en el triplet. Només pensem a seguir competint", ha dit el blaugrana i, sobre la Lliga de Campions, ha afegit: "Serà difícil perquè podríem haver sentenciat a Londres, vam perdonar fins i tot sent superiors. Queden 90 minuts. L'Arsenal plantejarà un partit diferent, més defensiu, però la Champions és difícil. De les tres competicions que juguem [Lliga, Copa del Rei i Lliga de Campions], el que ara està pitjor és la Champions. Portem un resultat desfavorable i no serà fàcil. Hem de remuntar. La Lliga està més a favor i la final de la Copa del Rei està al 50%", ha comentat el de Terrassa.

Xavi també ha parlat dels seus recanvis a l'onze titular. "Keita és un jugador molt treballador, que aporta molt des de la segona línia, molt dinàmic, que no perd pilotes, mentre que Thiago és un jugador amb molt de talent, que desborda... depèn del que busqui el mister". A més, també ha elogiat la tasca d'Iniesta: "L'Andrés és un jugador que l'any passat va patir moltes lesions i que aquest any està a un nivell extraordinari. Fa molts gols i estem molt contents amb ell. Dóna superioritat al centre del camp i pot arribar per bandes. Està a un gran nivell, extraordinari, i s'ho mereix".

Per últim, el migcampista ha comentat la marxa d'un cadet del Barça, Jon Toral, a l'Arsenal: "La llei és així i no s'hi pot fer res, crec que era el desig del jugador", ha explicat Xavi, i ha afegit: "No crec que hagi estat Wegner directament qui hagi pres aquesta decisió. Haurà estat el jugador qui hagi decidit marxar. No crec que hagi estat cosa de l'entrenador i ha donat la casualitat que ha coincidit amb l'eliminatòria, però no hem de buscar polèmiques enlloc", ha conclòs.

stats