Barça
Esports Barça 02/02/2012

El Barça blinda la seva plantilla per uns quants anys

El Barça té tancada la seva plantilla per a uns quants anys, i concretament les seves estrelles, com a mínim per a les dues pròximes temporades

Efe
2 min
Puyol celebra amb Cuenca, Busquets i Thiago, el seu gol contra el València.

BarcelonaAmb la renovació del jove Isaac Cuenca fins al juny del 2015, el Barça ha blindat per a anys la seva plantilla, deixant només a l'horitzó la firma d'ampliació del tècnic Josep Guardiola i, per a l'any que ve, el futur del capità, Carles Puyol.

De fet, tant Carles Puyol com el porter Jose Manuel Pinto són els únics futbolistes que finalitzen el seu compromís amb el club al juny del 2013. En aquest apartat també entraria Eric Abidal, encara que el francès pot incrementar dos anys més el seu compromís si juga un mínim de partits.

El futur del capità blaugrana és incert. D'una banda, se sent molt implicat en el projecte blaugrana, i concretament de la mà de Josep Guardiola, però, d'una altra banda, no ha amagat que algun dia li agradaria jugar en el Calcio.

El 13 d'abril complirà 34 anys, però Puyol segueix sent una peça de màxim respecte al vestidor i de confiança per al seu tècnic. Els últims anys, ha començat a patir el desgast d'una carrera esportiva viscuda al màxim, però quan ha recuperat el seu estat físic després d'una lesió, ha tornat a ser el jugador imprescindible en la defensa blaugrana, fins i tot també en atac, com ahir a la nit quan va tornar a marcar de cap.

Puyol i Xavi són els jugadors més veterans de la plantilla, encara que el migcampista va ser el primer a convertir-se en jugador del primer equip (1998), de l'actual vestidor blaugrana. Si finalitza el seu contracte, fins al 2016, haurà marcat un rècord extraordinari que ja va fer seu el 5 de gener del 2011 quan es va convertir amb 550 partits en el jugador que més partits ha jugat amb el Barça, desbancant Migueli (549).

Va ingressar amb onze anys al planter blaugrana el 1991. Xavi ha desenvolupat tota la seva carrera al Barça, amb el qual ha aconseguit en el primer equip 18 títols, cosa que el converteix en el jugador més llorejat de la història com a barcelonista.

Al marge del cas de Puyol i del porter Pinto, que el club anirà tractant any a any, el Barça té tancada la seva plantilla per a uns quants anys, i concretament les seves estrelles, com a mínim per a les dues pròximes temporades.

Amb el compromís de Valdés (amb contracte fins al 2014), Piqué (2015), Cesc Fàbregas (2016), Xavi (2016), Iniesta (2015) i Messi (2016), entre d'altres, el Barcelona s'assegura els seus jugadors més rellevants per a unes temporades més.

stats