Barça
Esports Barça 23/04/2012

El Barça busca la seva quarta final de la Lliga de Campions en set anys

Des del títol obtingut pels barcelonistes el 2006, sota les regnes de l'holandès Frank Rijkaard, l'equip blaugrana ha estat un habitual en les semifinals i en les finals

Efe
2 min
Messi no va aconseguir perforar l'entramat defensiu del Chelsea MIKE HEWITT / GETTY IMAGES

BarcelonaEl Barça s'enfrontarà aquest dimarts al Chelsea al Camp Nou amb la final de la Lliga de Campions de Munic com a premi per a qui superi l'eliminatòria, que resultaria la quarta final en set anys per a l'equip blaugrana.

Des del títol obtingut pels barcelonistes el 2006, sota les regnes de l'holandès Frank Rijkaard, el Barça ha estat un assidu en les semifinals i també en les finals, amb tres títols a les seves arques de les anteriors sis edicions disputades del màxim torneig.

En les últimes tres finals (2006, 2009 i 2011), el Barça ha encertat en el partit, ja que s'ha mostrat infal·lible contra els seus rivals en aconseguir el títol.

Si accedeix a la final de Munic del dissabte 19 de maig, el Barcelona també disposarà de l'ocasió de trencar amb un malefici que s'arrossega en la competició en el seu nou format, que va arrencar el 1993, i des d'aleshores cap equip no ha estat capaç de proclamar-se campió dos anys consecutius.

El rival anglès, tot i ser un dels grans d'Europa els últims anys, i tot un especialista a arribar a les semifinals, no ha tingut molta fortuna per superar-les, perquè de les cinc vegades que s'ha classificat per a aquesta ronda, el Chelsea només en una ha arribat a la final.

En les últimes temporades, Chelsea i Barça compten un enfrontament en la semifinal (2008-09), amb victòria per als blaugranes, i la d'aquesta temporada és la segona vegada que es veuen les cares, en la qual els anglesos han cobrat un lleuger avantatge després de l'1-0 a Stamford Bridge.

Precisament el gol de Drogba és el tresor que els anglesos defensaran amb totes les armes en un Camp Nou que guarda records dispars de partits en els quals els rivals han renunciat a optar per la pilota i han plantejat disposicions ultradefensives, com ja va fer el propi Chelsea aquell 2009, en l'anada (0-0).

Aquesta és la tretzena semifinal de la Lliga de Campions que juga el Barça, al marge de l'edició 1991-92, en la qual va accedir a la final després de quedar primer del seu grup.

De totes aquestes semifinals, el Barça ha fet el salt a la final en sis ocasions, amb tres títols (2006, 2009 i 2011) i tres derrotes (1961, 1986 i 1993).

Aquestes han estat les semifinals jugades pel Barça a la Lliga de Campions:

stats