Barça
Esports Barça 02/09/2012

El Barça es veu les cares amb un València que ja va esgarrapar un punt del Bernabéu

Els de Tito Vilanova arriben al partit després de perdre la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, i amb l'objectiu de millorar les errades defensives que van cometre a la primera part de l'enfrontament

El penal sobre Iniesta del partit d'anada de la Supercopa, Barça-Madrid, al Camp Nou / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça posa a prova aquesta tarda (21.30, Canal +) el seu lideratge al Camp Nou contra el València, que arriba d'un partit boig al seu camp la setmana passada després d'empatar contra el Deportivo, però que va tenir el coratge de plantar-li cara en la primera jornada al vigent campió, el Reial Madrid (1-1).

L'equip català ve d'una ensopegada al Bernabéu en la Supercopa d'Espanya, on va perdre un títol que havia fet seu en les tres temporades anteriors, després d'un partit que va generar seriosos dubtes, especialment pel joc de la primera part.

El Barça ha combinat solidesa i efectivitat en aquesta arrencada amb moments d'un futbol desconegut, com el que els blaugranes van exhibir la setmana passada al camp de l'Osasuna, on van aixecar un partit (1-2) no exempt de moltes dificultats.

En el xoc contra el València, l'entrenador blaugrana, Tito Vilanova, complirà el seu primer partit dels dos de sanció que se li han aplicat per les protestes al camp de l'Osasuna, i que el conjunt català no ha pogut reduir, després que Apel·lació confirmés el càstig de Competició.

S'espera la reaparició de Dani Alves, el qual va caure en el partit de la tornada de la Supercopa just quan feia la sessió d'escalfament. Més difícil serà veure en acció Carles Puyol, amb un trencament al pòmul dret.

Pel bon joc que encara atresora, el conjunt català no hauria de moure gaires fitxes, encara que, per la quantitat de jugadors que comencen a trucar a la porta demanant una oportunitat, no es descarta algun moviment; és el cas d'Alex Song, que va tenir uns minuts al Bernabéu, substituint Busquets, i va brillar a gran altura. Un altre és David Villa, ja convocat per la selecció, i la titularitat del qual hauria d'estar pròxima.

Un altre cas és el de Cesc Fàbregas, el qual a Pamplona va portar les regnes de l'equip, fins que va ser substituït a la segona part, just quan el seu equip va començar a trobar l'ordre i l'encert del sempre necessari Messi, els dos gols del qual van donar el triomf al Barça. Contra el Madrid, Cesc no va tenir ni un minut.

En els prolegòmens del partit contra el València, Andrés Iniesta presentarà en societat el trofeu que li va ser concedit dijous com el millor jugador de la temporada passada a Europa.

El València viatja conscient que l'estadi barcelonista no és el millor escenari per aconseguir la primera victòria de la temporada, però amb la necessitat d'aconseguir-la després de no haver passat de l'empat en els dos partits ja disputats a la Lliga.

Per donar la sorpresa a Barcelona, l'equip s'ha d'assemblar al que va aconseguir igualar contra el Reial Madrid al Santiago Bernabeu (1-1) en la primera jornada o al de la primera meitat del xoc de diumenge passat a Mestalla contra el Deportivo, quan va cobrar un avantatge de 3-1 que va desaprofitar en una mala segona meitat (3-3).

Les esperances del conjunt que entrena l'argentí Mauricio Pellegrino passen, per tant, per ser sòlid en defensa i letal a la contra, tal com era habitual fa una dècada, quan el Camp Nou li resultava un estadi bastant accessible.

Per a aquest partit, a més dels lesionats de llarga durada Ever Banega i Sergio Canales, queda fora de l'equip el central Ricardo Costa, que va ser expulsat per acumulació d'amonestacions contra el Deportivo, cosa que pot suposar l'entrada d'Adil Rami a l'eix de la saga valencianista.

Pel que fa a l'argentí Fernando Gago i el francès Jeremy Mathieu, amb problemes físics que els van obligar a no acabar el partit de diumenge passat, tots dos han sigut inclosos a la llista de viatgers, conformada per vint futbolistes, cosa que obligarà Pellegrino a descartar dos jugadors abans del partit.

La primera opció per substituir al centre del camp Gago en el cas que no pugui jugar és la de David Albelda, mentre que al lateral esquerre podria produir-se el debut amb la samarreta del València del també francès Aly Cissokho si no juga Mathieu.

La resta de l'alineació diferirà poc de la que el València ha utilitzat en els dos partits que ha disputat en el campionat de Lliga, amb Jonas a la mitja punta i Soldado, que torna a la selecció, a l'eix de l'atac.