COPA DEL REI
Esports Barça 04/01/2012

El Barça reprèn la cursa per a la reconquesta de la Copa sense Messi, que pateix una grip

Els de Guardiola afronten el primer partit després de les vacances de Nadal, l'anada dels vuitens de final davant l'Osasuna (22 hores, TV3, Tele 5)

Efe
2 min
Els jugadors del Barça, celebrant un gol contra l'Hospitalet.

BarcelonaEl Barça, vigent subcampió de Copa del Rei, reprèn la cursa per a la reconquesta del títol amb un partit trampa davant l'Osasuna (22 hores, TV3, Tele 5), ja que l'equip acaba de tornar a la feina després de les vacances nadalenques i va curt de rodatge per a l'alta competició. L'Osasuna assumeix la condició de víctima, encara que no descarta sorprendre i almenys confia que no es repeteixi la golejada encaixada a la Lliga en la seva visita al Camp Nou a mitjan setembre (8-0).

El Barça no ha encaixat ni un sol gol al seu estadi ni en Lliga ni en Copa del Rei aquesta temporada, i presenta un balanç demolidor de 48 gols a favor i zero en contra. La seva última víctima va ser l'Hospitalet, a la tornada dels setzens de final de la Copa. I els nois de Jordi Vinyals se'n van anar de l'estadi blaugrana després d'encaixar un contundent 9-0.

Sense Messi ni Valdés, amb la grip

Josep Guardiola no podrà disposar de Lionel Messi, que pateix un procés gripal. També té la grip Victor Valdés, que no hauria jugat a la Copa, ja que juga Pinto. Éric Abidal és dubte precisament després de sortir d'una grip. Guardiola probablement deixi fora de l'onze Iniesta, que encara no té l'alta mèdica tot i que ja s'entrena amb normalitat. A més, Guardiola compta amb les baixes segures de David Villa i Ibrahim Afellay, tots dos lesionats de llarga durada.

Tot i així, el conjunt blaugrana aspira a aconseguir un resultat que li permeti viatjar al Reyno de Navarra amb la tranquil·litat de tenir ben encarrilada l'eliminatòria. A l'horitzó, un possible encreuament de quarts de final amb el vigent campió de la competició, el Reial Madrid, i que el vestidor blaugrana espera amb ganes.

El conjunt pamplonès, que es va desfer amb comoditat de l'Almeria en l'anterior ronda utilitzant els menys habituals a la Lliga, afrontarà el partit d'anada amb la idea de mantenir-se viu a l'eliminatòria per oferir als seus aficionats un partit d'interès a la tornada.

L'Osasuna no és el mateix que va encaixar vuit gols al setembre al Camp Nou i probablement jugarà amb un equip bastant diferent del que va jugar llavors, entre altres raons per les baixes obligades de fins a set jugadors per lesió: Roversio Rodrigues, Raúl García, Kike Sola, Rubén González, Jon Echaide, Masoud Shojaei i Marc Bertrán.

El tècnic biscaí, fidel al seu costum, no ha ofert cap pista sobre l'onze inicial que alinearà, encara que ha assegurat que el 8-0 no li condicionarà el plantejament i és probable que presenti un equip alternatiu al de la Lliga, ja que fins i tot ha deixat a Pamplona els habitualment titulars Andrés i Nino.

stats